Aktywne Wpisy
lubiejescfrytki +47
Mija mi kolejny miesiąc na bezrobociu. Wstyd mi, że mam ponad 30 lat i nie pracuję, tylko pobieram zasiłek. Boję się iść do pracy. W żadnej nie miałam łatwo na początku i obawiam się powtórki z przeszłości. Mam w sobie coś, co zniechęca do mnie ludzi, dopiero gdy dłużej pracowałam, zaczynali mnie lubić. Wciąż mam w głowie takie sytuacje z przeszłości, że nikt nie chciał mnie szkolić, albo denerwował się, bo czegoś
wfyokyga +15
Hehe bo wiecie
Hej murki, większy świnior ma jakiś problem z mniejszym. Ostatnio je wsadziliśmy do jednej klateczki, a starsza świnka wcześniej się zaznajomiła z mniejszą młodszą (2 tygodnie). W nowym domku starsza goni młodszą i jej dokucza, wydaje odgłosy niezadowolenia jak mała jest zadowolona i je sobie siano. Poza klatką się dogadują całkiem dobrze, ale w klatce inna bajka.
Obydwie samice. Nie widać krwi, ale chciałbym, aby się dogadały.
Macie jakieś protipy?
Może za mała klatka?
trwało kilka ładnych dni, ale w miarę się dogadały. Większa wciąż wygania mniejszą, ale mniejsza dostała nowy domek i tam sobie siedzi :D mała jest szybka i ciągle zadowolona, więc jak coś to ucieknie na bok i nie widzi problemu, że starsza świnka ma problem.