Aktywne Wpisy
HeteroseksualnyWlamywacz +1104
Vedar +16
Widzieliście zdjęcie którym zachwyca się cała kobieca społeczność na świecie? Miliony lajków. Nowe zdjęcie reklamujące męską bieliznę Calvin Klein. W roli głównej aktor - co ciekawe przeciętnej urody, 170cm wzrostu. Co wy na to? Jaki blekpyl?
#modameska #ck #rozowepaski #logikarozowychpaskow #blackpill #przegryw #instagram
#modameska #ck #rozowepaski #logikarozowychpaskow #blackpill #przegryw #instagram
Płyta stalowa do pieczenia/smażenia i ogólnie do #gotujzwykopem.
Z tego co do tej pory się rozglądnąłem to:
- przydaje się na #grill (można se jajka czy inne cycki usmazyć, pizze - żeby nie na kamieniu, itd) bo działa jak taka patelnia
- przydaje się do #pizza, bo zastąpi kamień i nie pęknie (i w piekarniku i na grillu)
- przyda się do #bojowkapiekarska bo można na nim chleb jak na kamieniu piec
Są stronki jak pizzasteel albo płyta BroilKing
Czy ktoś wie czemu taki kawałek stali ma taką cenę? czy faktycznie jest tak uniwersalny? Są jakieś alternatywy (tańsze)?
Ktoś coś? ¯\_(ツ)_/¯
I bądź tu mondry ¯\_(ツ)_/¯
@malyaleBYK:
Oczywiście że stalowa lepsza, tylko trzeba dłużej nagrzewać.
Bez jaj 300 złotych jak ja zwykłych kamien w Lidlu kupiłem za 33.99zl.
Sprawdź czy jest stal nierdzewna bo jak nie to szkoda kupować
Sama płyta, którą podlinkowałeś do nas (dzięki :D) jest wykonana wysokogatunkowej stali, jest gruba i ciężką dzięki czemu bardzo dobrze akumuluje ciepło i równomiernie się rozgrzewa na całej swojej powierzchni. Jej uniwersalność polega na tym, że pasuje do grilli nie tylko marki Broil King (28x33 cm). Cena wynika z tego, że płacimy za
Tak kupiłem, dokładnie tą podlinkowaną.
Z minusów: jest ciężka, ma ostre kanty, ktoś ją z 16 piętra upuścił bo ma 0,5 cm zadziora na jednej krawędzi
Z plusów: jest ciężka, grillowane warzywa są super, grillowany ser, pod pizzę do piekarnika, nad pizzę na grillu (tak, pizza wychodzi zajebista, a ta płyta udaje górna grzałkę), do smażenia, na indukcję (udaje wtedy płytę z
Minus jest taki że jak nie zabezpieczysz olejem to może ruda siąść, chyba że już masz warstwę ochronną to da
Komentarz usunięty przez autora
grill musi spełniać dwa warunki: musi być zamykany i musi być dwu-poziomowy.
Grill ma dwie półki - dolną, czyli główny ruszt i tą górną, na którą dajesz żeby coś wolno doszło albo się nie przypaliło.
Na górną daje płytę, zamykam pokrywę i czekam aż płyta się odpowiednio nagrzeje.
Ogień organizuje tak, żeby był po bokach, a na środek idzie pizza - na główny ruszt; zamykam pokrywę i nagrzana płyta
W weekend planuję zrobić #rozdajo ( ͡º ͜ʖ͡º)