Wpis z mikrobloga

mirki z #windows10 poradzcie :P
Chcialem sobie zainstalowac oprogramowanie-nie zaleca sie instalacji bezposrednio na windzie tylko lepiej na wirtualnej maszynie. no to zainstalowalem i jak chce odpalic instalacje to mam cos takiego (pic rel).
Nie musze dodawac ze to ja jestem administratorem i uzywam opcji "uruchom jako administrator"
Jakies porady jak mam sie sam ze soba skontaktowac i naprawic ten problem?
(przy poprzedniej wersji windy dzialalo-znaczy sie instalacja sie odpalila ale programowi nie odpowiada rodzaj windy wiec musialem przeinstalowac to teraz sie wcale nie odpala :P)
moze jeszcze #virtualbox
gorzki99 - mirki z #windows10 poradzcie :P
Chcialem sobie zainstalowac oprogramowani...

źródło: comment_1589828860unJBYdpAtgCnKB6p63HNvc.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ustaw tryb zgodności z 7

@elf_pszeniczny: nic nie dalo-masz racje poprzednio mu sie system nie podobal i strzelil focha ale teraz to jakby system go blokuje przed odpaleniem... mimo ze odpalam jako admin :/
  • Odpowiedz
Ta blokada to SmartScreen z Defendera... Jesteś pewien że chcesz to odpalać? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Koliat: juz wylaczylem defendera ale dalej sie pluje :P
Tak jestem pewien (przypominam ze to jest na wirtualce wiec raczej normalnenu systemowi nic nie grozi :P)

Wrzuć
  • Odpowiedz
@Koliat: przeskanowalem defenderem i nic nie znalazl a probowalem wylaczyc klikajac kikonke w pasku i dalem mu wszystko na "off". Chyba sie przeprosze z kubuntu i sprobuje odpalic przez wine :P
  • Odpowiedz
@elf_pszeniczny @Koliat no i postawilem kubuntu-zainstalowalem wine odpalilem plik i wszystko poszlo ok-znaczy sie instalacja sie odpalila ale cos podejrzanie szybko poszla:P A ze ja z kubuntu ostatnio mialem stycznosc 15+ lat temu to tera musze znalezc gdzie toto sie zainstalowoalo (o ile wogole sie zainstalowalo) Niemniej program sie odpalil-a pod winda nie chcial. Normalnie cuda wianki :P
  • Odpowiedz