Aktywne Wpisy
ComFort +12
#motoryzacja #samochody #prawojazdy
Byłem ostatnio na wycieczce ze znajomymi. Ja kierowałem. Bardzo się mnie uczepili, że zawsze przed zmianą pasa odwracam głowę w bok, żeby sprawdzić martwy punkt. Próbowałem bez tego, ale co wtedy z martwym punktem? - u mnie w aucie jest gigantyczny - a kombinowałem już różne ustawienia lusterek.
Byłem ostatnio na wycieczce ze znajomymi. Ja kierowałem. Bardzo się mnie uczepili, że zawsze przed zmianą pasa odwracam głowę w bok, żeby sprawdzić martwy punkt. Próbowałem bez tego, ale co wtedy z martwym punktem? - u mnie w aucie jest gigantyczny - a kombinowałem już różne ustawienia lusterek.
Czy odwracasz głowę żeby sprawdzić martwy punkt?
- tak 72.9% (967)
- nie 27.1% (360)
eastbors +8
#!$%@? JAKIE TO BYŁO DOBRE!
No nie da się opisać. Lepsze niż w knajpie. Skórka dobrze przypieczona, a mięsko w środku delikatniutkie, samo odchodziło od kości, rozpływało się w ustach. Zawsze lubiłem żeberka, ale nigdy sam nie robiłem, a to co mi dzisiaj wyszło to jakiś majstersztyk! Zdjęcie tego nie oddaje. No bajka po prostu. A jak #!$%@? z nieba lecieli to całymi stadami.
Przyprawy dałem nieco inne, ale myślę że to nie ma większego znaczenia. Może warto tylko powiedzieć, że chili wędzone robiło robotę, a dałem go od serca.
#keto #dieta #lowcarb #gotujzwykopem
A wiesz co? :D Napiszę Ci cały przepis, bo tutaj łatwiej sam znajdę w przyszłości niż u autora ;)
Najpierw marynujemy żeberka w soli, pieprzu ziołowym i wędzonym chili. Odstawiamy do lodówki na min. 6h.
Potem na patelnie z rozgrzanym olejem (smalcem czy co tam) dajemy żeberka i obsmażamy z każdej strony pod przykryciem, aż się zarumienią. Zdejmujemy z patelni. Na ten sam