Aktywne Wpisy
Linnior88 +109
Tęsknię za serialem "moda na sukces " zawsze to ogladalam z babcią jak zyła
drobazdy +13
Tak patrzyłem kilka wpisów na tagu nieruchomości i wkurvia mnie niesamowicie jedna rzecz:
Pisanie że mieszkanie 30-50m2 to kurnik xDDD kvrwa ja całe życie wychowałem się w mieszkaniu 28m2 gdzie mój pokój to bylo około 3mx2.5m i nie narzekałem. Miejsce na 4 szafy, kompa, lóżko i biurko było i jeszcze bylo okolo 1.5m2 na przemieszczanie się wokół. To ze jesteście bucami, słońmi w sklepie z porcelaną, grubasami i typowymi facecikami to już wiem. Ale żeby takiemu ignorantowi takie coś przeszkadzało?
Mój wujek ma dom 120m2 a i tak mieszkają w nim 2 duze rodziny i miejsca jest aż nadto, aż zamierza jeszcze 2 rodziny sprowadzić bo w sumie to mu pusto, nie chce marnować przestrzeni a i mniejsze koszta będą.
80% moich znajomych mieszka z rodzicami w podobnych warunkach
10% mieszka w kawalerce 1mx2m i nie narzeka, 10% mieszka w śmietnikach czy innych ławkach 40cmx80cm i też nie narzekają
Pisanie że mieszkanie 30-50m2 to kurnik xDDD kvrwa ja całe życie wychowałem się w mieszkaniu 28m2 gdzie mój pokój to bylo około 3mx2.5m i nie narzekałem. Miejsce na 4 szafy, kompa, lóżko i biurko było i jeszcze bylo okolo 1.5m2 na przemieszczanie się wokół. To ze jesteście bucami, słońmi w sklepie z porcelaną, grubasami i typowymi facecikami to już wiem. Ale żeby takiemu ignorantowi takie coś przeszkadzało?
Mój wujek ma dom 120m2 a i tak mieszkają w nim 2 duze rodziny i miejsca jest aż nadto, aż zamierza jeszcze 2 rodziny sprowadzić bo w sumie to mu pusto, nie chce marnować przestrzeni a i mniejsze koszta będą.
80% moich znajomych mieszka z rodzicami w podobnych warunkach
10% mieszka w kawalerce 1mx2m i nie narzeka, 10% mieszka w śmietnikach czy innych ławkach 40cmx80cm i też nie narzekają
No i tak minęły te dwa tygodnie, a ten gość coś nie wracał z tego urlopu. Spytałem się w sekretariacie o co chodzi, ale oni też nie wiedzieli. Okazało się, że po powrocie z urlopu musiał odbyć przymusową 14-nasto dniową kwarantannę, a teraz siedzi na zasiłku z racji małego gówniaka.
No i tak właśnie wyszło, że od ponad 2 miesięcy jestem odpowiedzialny za całe archiwum XD W międzyczasie przydzielili mi 2 inne osoby do pomocy, które już po kilku dniach "mojego szkolenia" zaczęły ogarniać robotę w takim samym stopniu jak ja albo nawet i lepiej. Mimo to w dalszym ciągu to ja jestem osobą decyzyjną i jak trzeba coś zarządzić to zawsze się mnie pytają o zdanie xD
#pracbaza
Szybko pniesz się po szczebelkach łatwy w kariery ( ͡º ͜ʖ͡º)
Umowa zlecenie do końca czerwca xD Ale wczoraj dostałem maila, że zostałem zgłoszony przez kierownictwo na jakieś obowiązkowe szkolenie odnośnie korupcji (razem ze mną zostało zgłoszonych jeszcze 30 innych pracowników, którzy stażystami nie są), więc chyba nie planują się ze mną rozstawać.
Ogólnie beka trochę, bo ja tutaj przyszedłem początkowo żeby odbębnić praktyki przymusowe na studia. Pierwotnie chciałem wyrobić wymagane 100h i s--------ć stąd.
@Danzuo polecam ten styl życia, ósmy rok w takiej robocie siedzę, znalezionej na praktyki.