Wpis z mikrobloga

Kilka miesięcy temu zacząłem staż w jednym z urzędów. Zaczynałem jako przydupas gościła, (spoko typek btw) który zajmował się wszystkim co związane z archiwum. Pierwszy miesiąc minął mi na robieniu głównie tego o co mnie poprosił. Z początkiem drugiego miesiąca mojego stażu ten typek poszedł na 2 tygodnie urlopu i zostawił całe archiwum na "mojej głowie" (Tak się śmiał ostatniego dnia przed urlopem, ale w rzeczywiści zostawił mi instrukcję co mam robić przez ten czas. Pracy było na tyle dużo, żeby nie skończyć wcześniej, ale na tyle mało żeby móc się codziennie i tak p----------ć.)

No i tak minęły te dwa tygodnie, a ten gość coś nie wracał z tego urlopu. Spytałem się w sekretariacie o co chodzi, ale oni też nie wiedzieli. Okazało się, że po powrocie z urlopu musiał odbyć przymusową 14-nasto dniową kwarantannę, a teraz siedzi na zasiłku z racji małego gówniaka.

No i tak właśnie wyszło, że od ponad 2 miesięcy jestem odpowiedzialny za całe archiwum XD W międzyczasie przydzielili mi 2 inne osoby do pomocy, które już po kilku dniach "mojego szkolenia" zaczęły ogarniać robotę w takim samym stopniu jak ja albo nawet i lepiej. Mimo to w dalszym ciągu to ja jestem osobą decyzyjną i jak trzeba coś zarządzić to zawsze się mnie pytają o zdanie xD
#pracbaza
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Danzuo: przyznaj się, zaplanowałeś to wszystko. Zrobiłeś mu (właściwie jego żonie/konkubinie) gówniaka w klubowym kiblu i pojechałeś do Chin wywołać epidemię. A to wszystko po to, żeby dostać awans w robocie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Danzuo: Dokładnie tak odbywają się awanse w korpo oraz budżetówce - w wyniku przypadku I zdecydowanie nie mają na to wpływu umiejętności ani staż ani również zaangażowanie jak i motywację w wykonywanie swojej pracy.
  • Odpowiedz
@Mikster: @inszynier:

Umowa zlecenie do końca czerwca xD Ale wczoraj dostałem maila, że zostałem zgłoszony przez kierownictwo na jakieś obowiązkowe szkolenie odnośnie korupcji (razem ze mną zostało zgłoszonych jeszcze 30 innych pracowników, którzy stażystami nie są), więc chyba nie planują się ze mną rozstawać.

Ogólnie beka trochę, bo ja tutaj przyszedłem początkowo żeby odbębnić praktyki przymusowe na studia. Pierwotnie chciałem wyrobić wymagane 100h i s--------ć stąd.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Danzuo: źle to rozegrałeś, powinieneś się dowiedzieć ile twojego menagera nie będzie, zanim nauczyłeś nowych,a potem powiedziec że podwyżka $$$ albo jutro wypieralasz. Oni by się nie wąchali cię zwolnić.
  • Odpowiedz
  • 1
Ogólnie beka trochę, bo ja tutaj przyszedłem początkowo żeby odbębnić praktyki przymusowe na studia.

@Danzuo polecam ten styl życia, ósmy rok w takiej robocie siedzę, znalezionej na praktyki.
  • Odpowiedz