Wpis z mikrobloga

Sorry, ale ten HejtPark był do dupy. Jakieś 3/4 telefonów to podniecanie się Mazurkiem, na zasadzie "ojej, ale Pan orze innych".

Żałuję, że ani jeden słuchacz nie wytknął mu niekonsekwencji. Robert Mazurek ubolewał nad poziomem Jachiry, a sam swoim nazwiskiem przez lata firmował szczujnię Karnowskich "W sieci" i ich okładki. Szydzi z nadęcia warszafki i jej klasizmu, a sam miał bekę z Mińska Mazowieckiego, tylko dlatego, że jej burmistrz odmówił wydania danych przed niedoszłymi wyborami.

I oczywiście nikt nie zwrócił uwagi, że do opozycji przypieprza się o wiele bardziej niż do pisowców. Patrz rozmowy z Bortniczukiem, a zresztą jutro sami zobaczycie, jak będzie "orał" Szumowskiego xD . I porównacie to sobie np. z ostatnim wywiadem z Kosiniakiem-Kamyszem.

I oczywiście uwielbiam to, jak nad kondycją współczesnego dziennikarstwa użalają się ludzie, którzy sami przyczynili się do jego obecnego stanu. A Mazurek i Stanowski to świetne przykłady.
Pierwszy dawniej był naprawdę kimś, pisał świetne teksty w "Życiu" z kropką, ale teraz odcina kupony jako felietonista i przeciętny warsztatowo dziennikarz radiowy (Piasecki i Zaborski są od niego o kilka klas wyżej, nawet Olejnik nie miała takich długich passusów) i nierówny felietonista (niektóre jego teksty z Plusa Minusa były chyba pisane po kilku winach), piszący czasem do rynsztokowych pisemek. I oczywiście Stanowski, który zaczął od gównoportaliku, piszący na zlecenie bukmacherki, ze swoimi przydupasami Bońkiem, Leśnym, Kołakowskim, i Czesiem 711 - którego nawet dziś musiał promować xDDD

#kanalsportowy #hejtpark #polityka #neuropa #4konserwy #polska #mazurek #rmffm #media #dziennikarstwo #weszlo #weszlofm
  • 36
  • Odpowiedz
@Rino91: Za co miałby orać Szumowskiego? Za maseczki w lasach? Za zakaz wstępu do nich? Za to, ze jak zawsze jest bity rekord zachorowań to dzień później jest konferencja, która luzuje przepisy. Za to, ze jego brat zarobił miliony na... o... Jachira...ale śmieszna...o czym to ja, a o winach.
  • Odpowiedz
@Rino91: W Polsce kiedys tez by polecial. Nowak polecial, bo zegarka nie wpisal na liste, co pewnie 99% osob by nie zrobilo.

Nawet PiS 2005-2007 mial jakies standardy i np. Lipca skazali.
  • Odpowiedz
@miki4ever: PiS jeszcze długo miał standardy. Hofmana i Kamińskiego wywalili za aferę madrycką. Potem Kuchcińskiego za loty bronili jak Boruc w '08 bronił naszej bramki (słynne bronienie, że on latał po leki, bo jak wiadomo w Warszawie nie ma aptek i przychodni) a gdy się nie udało, jedynie zdegradowali go w hierarchii.
  • Odpowiedz
@Rino91: On najbardziej mnie #!$%@? swoimi fejkowymi cytatami. Najpierw sugeruje lub mówi, że ktoś powiedział jakąś wypowiedz. Gdy gośc się do tego odniesie on mówi, że to jednak nie powiedział ten człowiek ale inny (zwykle z partii gościa) i mówi, że to hipokryzja. Tyle ze ta sama wypowiedź w innej sytuacji, w innym czasie, w innym kontekście może być jak najbardziej na miejscu, a w innym przypadku już nie i tyle.
  • Odpowiedz
  • 1
@Rino91 za Stanem nie przepadam ale nie zaczynal od portaliku tylko od Przeglądu Sportowego kiedy to jeszcze było coś a sam miał koło 20 lat a potem jeszcze tv, poza tym weszło na początku miało dobre info, zdradzali dużo zza kulis i nie bali się pocisnąć komuś, oczywiście z biegiem czasu różne koneksje to zmieniły
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Rino91: W dodatku Mazurek napisał najgorszy tekst w historii polskiego dziennikarstwa o lemingach. Dobrze, że to hasło ostatnio straciło na popularności, bo rzygać mi się od niego chciało xD
  • Odpowiedz
@Rino91: On najbardziej mnie #!$%@? swoimi fejkowymi cytatami. Najpierw sugeruje lub mówi, że ktoś powiedział jakąś wypowiedz. Gdy gośc się do tego odniesie on mówi, że to jednak nie powiedział ten człowiek ale inny (zwykle z partii gościa) i mówi, że to hipokryzja. Tyle ze ta sama wypowiedź w innej sytuacji, w innym czasie, w innym kontekście może być jak najbardziej na miejscu, a w innym przypadku już nie i tyle.
  • Odpowiedz
Tak z ciekawosci. Taki sam stosunek masz do TVN? Oburza cie, ze nierowno oraja?

@lekkonieobecny: Nie do mnie, ale ja mam kontrpytanie: Dlaczego mieliby rowno orac? Na calym swiecie generalnie zasada jest, ze patrzymy na rece wladzy i uwypuklamy ich przekrety. Dlaczego mielibysmy skupiac sie na opozycji?
  • Odpowiedz
@Trae: ten o lemingach był nawet zabawny, ale niech będzie konsekwentny i napisze coś o obecnych pelikanach. Takiego pytania też zabrakło, kusiłem się, aby je zadać. Niestety, nie dodzwoniłem się, choć próbowałem łącznie z 300 razy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Trae: Nie znam tekstu - ale jak nazwiesz zachowanie ludzi, ktorzy glosili/glosza, ze Kidawa to dobra kandydatka, bo tak partia wybrala. Leminigi chyba by pasowalo? Czy w tym tekscie chodzilo o cos innego?
  • Odpowiedz
To dlaczego orano PiS jak byl w opozycji?

@lekkonieobecny: Orano PiS? Nie wiem jak gdzie indziej, ale to TVN jechal po PO, to oni non stop trabili o "aferze" we Wprost, o Amber Gold...

Poza tym, nawet jakby codziennie przez 2 dekady #!$%@? Kaczynskiego, jakie to ma znaczenie teraz?
  • Odpowiedz