Aktywne Wpisy
Ania2521 +1
#polityka #sejm Ogólnie to jestem ciekawa ile jeszcze potrwa ta blazenada w wykonaniu tej całej nowej koalicji, przecież ja daje max kilka miesięcy, że to się rozpadnie w proch i wróci normalność xd Prędzej czy później pis uzyska stabilna większość a uśmiechnięci znowu będą źli do czerwoności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
plackojad +8
Tytułem podsumowania Waszych dzisiejszych typów w #mirkoeuro:
No cóż, tym razem dwukrotnie daliście się złapać (choć oczywiście nie wszyscy) na typowaniu wbrew ostatecznemu wynikowi. Rumuni, a zwłaszcza Słowacy zaskoczyli Was swoimi wyczynami. Jedynie Francuzi pozwolili Wam na skromne powiększenie dorobku punktowego. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli chodzi o zakłady dodatkowe: Pięciu Rumunów zaliczyło po jednym celnym strzale, a trzech z nich znalazło się na szczycie listy najbardziej
No cóż, tym razem dwukrotnie daliście się złapać (choć oczywiście nie wszyscy) na typowaniu wbrew ostatecznemu wynikowi. Rumuni, a zwłaszcza Słowacy zaskoczyli Was swoimi wyczynami. Jedynie Francuzi pozwolili Wam na skromne powiększenie dorobku punktowego. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli chodzi o zakłady dodatkowe: Pięciu Rumunów zaliczyło po jednym celnym strzale, a trzech z nich znalazło się na szczycie listy najbardziej
#budownictwo #architektura #heheszki #humorobrazkowy #takbylo #koronawirus #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #inwestycje
Kredyt opłaca się ludziom go biorącym pod warunkiem, że jest brany z głową - np. nie kupujemy przewartościowanej nieruchomości. Co więcej nawet posiadając gotówkę może opłacać się wspierać zakup nieruchomości kredytem jeśli potrafimy na swoich oszczędnościach generować wyższy zwrot niż wynosi oprocentowanie kredytu hipotecznego.
Tylko ogólne stwierdzenie żę trzeba w życiu robić wszystko żeby się nie pakować w kredyt.
Kredyt to tylko ostatnia deska ratunku
@bojar: są możliwości gdzie bardziej się opłaca finansowanie z kredytu niż z włąsnych środków, ale umówmy się że to naprawdę wąska grupa ludzi.
Dla przeciętnego kowalskiego decyzja o kredyt przychodzi wg. mnie zbyt łatwo..
Ludzie zawsze idą po najmniejszej lini oporu,
Tak jak już pisałem - kredyt jest dobry pod warunkiem, że brany z głową.
Do tego nie wiem czy wiesz ale średnio Polacy spłacają kredyt hipoteczny w 13 lat chociaż średni okres kredytowania wynosi 26 lat w momencie zaciągniecia.
https://alebank.pl/kredyty-hipoteczne-splacamy-srednio-w-13-lat-choc-zadluzamy-sie-na-26/
Do tego jak weźmie się pod uwagę nadpłaty to całkowity koszt kredytu nie wychodzi już tak dramatyczny jak przy założeniu spłacania przez 30 lat.
Chociaż zgadzam się, że jest grupa ludzie nieporadnych, którzy będą przynosili kasę w zębach przez 30 lat a kredyt wzięli z wysoką marzą i co gorsza nie słyszeli o możliwości refinansowania na lepszych warunkach.
Super, deal życia - nabierz kredytów !
Czyli po prostu wiesz jak korzystać z systemu bankowego. Brawo.
@Issac: bzdura, najwyrazniej nigdy nie musiales podjac decyzji w stylu inwestycja i lewarowanie sie kredytem / inwestycja za pomoca samej kasy aby wygadywac takie bzdury