Zrobiłem kurs elektroniki oraz Arduino od Forbot. Dodatkowo zamówiłem sobie esp32 i póki co się bawię, ale nadal mam odczucie, że moja wiedza jest na poziomie zerowym. Czy jest jakiś kurs który naucza podstaw sieci, budowy mikrokontrolerów itd., ale taki wiecie - for dummies?
@Nomad34 przecież ten test to taka kropla w morzu możliwości kontrolerów. A ich też są tysiące i miliony bibliotek. Kursy mogą Ciebie nauczyć tylko jak szukać więcej wiedzy. A ją musisz już sam zgłębić. Najlepiej na przykładach. Esp na początek to ogromna przepaść. Powinieneś za zacząć od jakichś bramek logicznych, prostych pamięci.
@stassma: Mógłbyś proszę rozwinąć co masz myśli pisząc o prostych pamięciach i ew.podpowiedzieć co miałbym zrobić? Zakładam że zaczerpnąć wiedzy, ale chciałbym wiedzieć czego dokładnie szukać.
Przyznam, że kupiłem esp32 ze względu na wifi, bo już mi się pojawiły jakieś pomysły w głowie, ale tak jak napisałem wcześniej bardziej się bawie tzn. głównie w kodzie, bo to jest coś co w miarę ogarniam czyt. zajmuję się tym na codzień ;)
@Nomad34: Google: Mikrokontrolery- jak zacząć To jest problem Arduino- ono jest proste i łatwe jak zna się podstawy i wie skąd to się wzięło. Albo jak ma się wszystko w nosie i chce się na szybko coś uruchomić. Jak chcesz serio podejść do tematu to zapomnij o Arduino. Zacznij od mikrokontrolerów. I nie ma "for dummies"- to są czasami trudne sprawy. Jak dojdziesz do tego czym jest Arduino właściwie i
Mina p0lki kiedy w hotelu na wakacjach widzi szczęśliwe, białe rodziny z dziećmi zamiast obcokrajowców z krajów Afryki, którym mogłaby pokazać swoją lewacką tolerancję i miłość.
#esp32 #mikrokontrolery
Przyznam, że kupiłem esp32 ze względu na wifi, bo już mi się pojawiły jakieś pomysły w głowie, ale tak jak napisałem wcześniej bardziej się bawie tzn. głównie w kodzie, bo to jest coś co w miarę ogarniam czyt. zajmuję się tym na codzień ;)
To jest problem Arduino- ono jest proste i łatwe jak zna się podstawy i wie skąd to się wzięło. Albo jak ma się wszystko w nosie i chce się na szybko coś uruchomić. Jak chcesz serio podejść do tematu to zapomnij o Arduino. Zacznij od mikrokontrolerów. I nie ma "for dummies"- to są czasami trudne sprawy. Jak dojdziesz do tego czym jest Arduino właściwie i