Wpis z mikrobloga

Po 5 dniach spędzonych na graniu na #steam z wersją big screen, przyłączonego do Samsung 32" Smart TV, z oryginalnym bezprzewodowym padem do XBOXa zakupionym dzięki pomocy kilku użytkowników, po przyłączeniu się do grupy mikroblogowej na steamie, muszę przyznać, że dawno nie miałem takiej przyjemności grania w #gry nie mając rzeczywistej stacjonarnej konsoli. Polecam!
  • 17
  • Odpowiedz
@Dorianlbn: Ja byłem głupi, że wcześniej tak nie grałem. Z drugiej strony... dopiero od 2 miesięcy mam TV do którego mogę się podłączyć i steam od niedawna wypuścił ten bajer, więc dopiero teraz była szansa się tak podpiąć :)
  • Odpowiedz
@gopix: Ja UE46EH5000, ale lapek się do grania nie nadaje :/ Dzisiaj powinien mi przyjść kinect do iksa i będę "szaleńczo machał łapami" :) Strasznie jestem ciekaw jak się tego używa... Później się pochwalę :)
  • Odpowiedz
@vervurax: Super, będę czekał na info. Ja się powooooooli przymierzam do zakupu XBOXa, ale to kwestia minimum pół roku raczej. Zastanawiam się, czy warto kupić teraz XBOXa 360, czy czekać na wydanie nowej wersji. Ósma generacja konsol się już zaczyna, Wii U wychodzi, niedługo pewnie PS4 będą zapowiadać, a coś już niedawno gdzies czytałem, że jakiź XBOX 720 czy coś ma być...
  • Odpowiedz
@gopix: Wątpię, 360 będzie wspierana minimum 3 lata po premierze nówki, tytułów też będzie sporo, do tego prawdopodobnie bez problemu odpalisz gry z 360 na 720 później - tak jak było przy zwykłym X i 360:P
  • Odpowiedz
@gopix: Ja bym się skusił na 360 na twoim miejscu. Nowa generacja to jeszcze stosunkowo daleka przyszłość. MS i Sony ani razu nie dały znaku, że nowa generacja się zbliża, więc do zapowiedzi jeszcze daleko, zwłaszcza, że 360 i PS3 nadal świetnie się sprzedają. Myślę, że realna data wydania nextgenów to gwiazdka 2014.

A nawet jeśli wyjdzie za rok, to nie warto porywać się na pierwsze egzemplarze. Ja planuję nowego iksa
  • Odpowiedz
  • 0
@vervurax: ale czy obecnie ps3 nie jest ciekawsze pod wzgledem wypuszczanych tytulow? Nie jestem konsolowcem, a jak pare miesiecy robilem wywiady w temacie konsol to z takimi opiniami uzytkownikow X'a sie spotkalem.
  • Odpowiedz
@jesper: Trudno powiedzieć, nie miałem nigdy PS3, ale fakt, że mam wielką ochotę ograć kilka exclusive'ów. Seria God of War, więcej Final Fantasy, Uncharted i pewnie jeszcze parę rzeczy. Ale za to na Xboksie jest Forza Motorsport, Alan Wake, Gears of War, HALO(!)... Nie żałuję wyboru, bo to o wybór tu chodzi. Pewnie, że najlepiej byłoby mieć obie, ale xbox mnie zadowala w 100%. Nie płaczę za PS3, bo z tego
  • Odpowiedz