Wpis z mikrobloga

Mam wrażenie, że w polskiej polityce nic mi nie pasuje, bo obecnie widzę dzbanów z prawej strony z "bóg honor ojczyzna" na ustach, a z drugiej strony widzę katofaszystów z "emeryci, górnicy, Kaczyński" na ustach

- nie chcę dawać 99% swojej pensji na "dzieci, emerytów i górników"

- jednocześnie niefajnie by było jakby megakorporacje mogły sobie yebać ludzi, bo takie mają widzimisie

- nie chcę być rządzonym przez partię i mieć jedynej alternatywy gdzie 80% osób stanowią szury typu Godek, antyszczepionkowcy i pseudopatrioci, którzy są sceptyczni do wszystkiego, co nie jest nowoczesne i nie ma "polska narodowa" w nazwie

- fajnie by było, jakby państwo się nie #!$%@?ło do tego z kim kto śpi

- w dodatku spoko jakby Rydzyk i ekipa nie dostawali w wuj kasy z rządu (czyt. ode mnie)

- jeśli telewizja publiczna miałaby dostać 2 miliardy to lepiej żeby te pieniądze poszły na coś lepszego niż większą ilość botów szkalujących opozycję

- jeszcze lepiej by było, jakby moja różowa mogła sobie zrobić legalną aborcję (PRYWATNĄ, żeby zapłacić POLSKIEMU LEKARZOWI), a nie musiała wyjeżdżać specjalnie do Czech i płacić jakiemuś Czechowi za taką wycieczkę

- spoko by było jakby ludzie byli świadomi, że sami to jesteśmy guwnem, a najważniejsza jest współpraca z krajami Europy jak Niemcy, Francja, Włochy, Hiszpania, albo nawet z okolicznymi jak Słowacja, Czechy, Litwa

- jeszcze lepiej by było jakby nie pluło się Unii Europejskiej w twarz, a jak już się pluje to nie pobierało się pieniędzy jak jakiś ujadający pies, który będzie cię lizać po ręce jak mu rzucisz kość xD

- no i fajnie jakby patrzyło się w przyszłość, a nie to co było 100 lat temu i kto nam nie dał pieniędzy za II wojnę, potop szwedzki, albo inny najazd mongołów

Polska Partia Osób #!$%@? (lub Zdenerwowanych jeśli by nie przeszło) to partia, na którą bym zagłosował

#zalesie #wybory #polska #chlewobsranygownem
  • 13
@Spajkodron3000: dla nas, centrystów z wyważonymi poglądami prawicowo-lewicowymi nie ma miejsca w polityce

Jesteśmy za mało wojujący, chcemy tylko żyć, a skrajniści z obydwu stron wyzywają nas od lewaków i prawaków

Są jakieś partyjki libertariańskie, ale tak jak pisałem, są za mało wojujące i głos na nich to jak głos do kosza, echhh
@Porucznik_Blaze: Tak jak myślałem. Also może trochę być trochę zafałszowane, bo tam gdzie nie wiedziałem do końca co odpowiedzieć to zerknąłem na co to wpływa. Najgorzej jak było +anarchizm vs +autorytaryzm, wtedy miałem dylemat xD
Ostatnio jak robiłem to byłem trochę bardziej na lewo i trochę bardziej w dół, ale nadal fioletowa ćwiartka, po prostu bliżej centrum

W dodatku na 1/2 pytań odpowiadałbym "to zależy".
Pobierz niochland - @Porucznik_Blaze: Tak jak myślałem. Also może trochę być trochę zafałszow...
źródło: comment_1588975570rkby4hL60VgxedH08hprOr.jpg
@niochland: Nawet nie wiedziałem że partia libertarian w Polsce w ogóle istnieje. Nic o niej nie słychać, na wikipedii też brak informacji.
Owszem, brakuje w Polsce znaczącej partii z prawego dolnego rogu kompasu. Ci z libertarian dla których wolność ekonomiczna to priorytet a na sprawy światopoglądowe mogą przymknąć oko głosują na Korwina ¯\_(ツ)_/¯
Nawet nie wiedziałem że partia libertarian w Polsce w ogóle istnieje.

@Porucznik_Blaze: Mam wrażenie, że 90% osób w Polsce nie wie o istnieniu partii libertariańskiej. Sam słyszałem tylko jednym uchem. Po prostu my fioletowi jesteśmy za mało wojujący, albo właśnie wojujemy "ze wszystkimi", więc potem nas na zmianę od prawaków i lewaków wyzywają i biorą za ludzi bez faktycznych poglądów xD

Moim największym marzeniem byłoby to, żeby każda partia ćwiartka miała
@niochland: Jak dla mnie to zwyczajnie libertarian w Polsce jest po prostu mało, a ci którzy są popierają Korwina. Do libertarianizmu społeczeństwo musi być ogarnięte, dojrzałe, nowoczesne, mieć podejście "im mniej zakazów tym lepiej". Tym czasem polski naród ma mentalność niewolniczą.

albo właśnie wojujemy "ze wszystkimi",

Polskie społeczeństwo tkwi mentalnie w kościele a znowu z ekonomicznie w komunie. Połączenie wolnego rynku z "lewicowymi" postulatami typu swoboda aborcji, homo małżeństw itp. to
Do libertarianizmu społeczeństwo musi być ogarnięte, dojrzałe, nowoczesne, mieć podejście "im mniej zakazów tym lepiej"

@Porucznik_Blaze: @niochland: @Spajkodron3000: @shaelix92: Jonathan Haidt już wyjaśniał dlaczego libetarianie nie mogą mieć nigdy poparcia większości społeczeństwa, polecam posłuchać. To jest niszowy typ charakteru więc libertarianie muszą być w sojuszu z konserwatystami, lub skrajną lewicą, zazwyczaj z konserwatystami, bo pieniądze to największa władza, która determinuje resztę. Nie tylko w Polsce tak jest, w
@niochland: Aborcja?! Aborcja?! Jaka aborcja?! Przeca lepiej urodzić warzywo przykute do łóżka, downa albo dziecko psychopaty z okrutnego gwałtu, które z pewnością odziedziczy po nim wiele wspaniałych cech i będzie dawać swej matce wiele wspaniałych wspomnień! () Toż wszyscy jesteśmy darem Boga! ( ͡° ʖ̯ ͡°)