Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#darksouls
Zaczynam przygodę z darksouls
I takie pytania morze gupie morze mondre
Na czym najlepiej grać pad czy klawiatura +myszka
Polećcie jakiś poradnik na start czy grac na "żywioł"
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Klakkkier: Na padzie, ale upewnij się, że twój pad ma solidne, wygodne przyciski R1 i L1, bo one służą do machania bronią i tarczą. Ja pierwszy raz ogrywałem Dark Souls na padzie od XBOX360 i ohujeć można było od tego. Na pardzie od XONE o niebo lepiej się gra.
  • Odpowiedz
@Klakkkier: Na padzie, wyłącznie. Można na klawiaturze i myszce, jasne - ale to nie ten komfort. A co do poradników - poleca się grać na żywioł, ale... jak chcesz grać z poradnikiem to nikt Ci nie broni. Sam grałem w każdą część z poradnikiem, bo nie chciałem niczego przegapić, a uwierz, że w tej grze można 1/3 kontentu przegapić. Nie wierzę, że Malowany Świat można odkryć bez poradnika albo jakiejś
  • Odpowiedz
@Klakkkier: Graj na ślepo. Drugiej okazji mieć nie będziesz więc po co sobie to zabierać. Może i coś tam ominiesz ale zawsze będziesz mógł nadrobić a przejść w ciemno już okazji nie będzie. Dużo osób bardzo chętnie wymazałoby sobie swoje wspomnienia dark soulsów z pamięci żeby zagrać jeszcze raz ;)
@elementalista: Musiał wiedzieć bo by nie wszedł do malowanego świata bez lalki ;) Poza tym dużo bardziej ukryte
  • Odpowiedz
@Klakkkier: Zgnić można od tego kultu pada w DS xD Jak masz, to możesz na nim grać, ale wcale nie jest to jakieś mega wygodniejsze, ani też nie daje +50% do skilla. Jedyne w czym pad ma przewagę, to to że menu w grze, różne podpowiedzi, itd. są opisane guzikami z pada, więc grając na kompie musisz sobie ustawić własne klawisze i je zapamiętać (straszne xD)

(chyba, że chcesz się
  • Odpowiedz
Ma duze znaczenie jaka klasę postaci wybiorę na start?

@Klakkkier: ma, od tego zależy startowy ekwipunek i rozkład punktów. Oczywiście da się czarować rycerzem i walczyć dwuręczną bronią czarodziejem, ale będzie to trudniejsze niż normalnie.

PS Ja tam polecam grać za pierwszym razem bez wskazówek, ew. doczytywać sobie jak się zatniesz czy o samych sekretach jak Malowany Świat.
  • Odpowiedz
@Klakkkier: Co do klasy, to item na początek i b--ń ma znaczenie. Nie wiem od której części zaczynasz, ale zazwyczaj skrytobójcy mają dość ciężko na start. Najłatwiej zaczynać magiem, bo na początku jest op.
  • Odpowiedz
@Klakkkier: teoretycznie najłatwiejszy jest Mag, ale proponuję przejść grę postacią która walczy w zwarciu, bo to da ci 100% odczuć czym jest DS. Wtedy dobrym wyborem na początek będzie Knight, bo nie ma tragicznie rozdanych statystyk + ma dobre wyposażenie na początek.

Za pierwszym podejściem najlepiej grać w ciemno, zwłaszcza jeśli masz oryginał, a nie pirat. Dzięki wiadomościom pozostawionym przez innych graczy myślę że znajdziesz 80% sekretnych pomieszczeń itp. polecam
  • Odpowiedz