Wpis z mikrobloga

@Reevhar: Ja robię tak, że nagrzewam chwilę przed planowaną przed dostawą piekarnik do 200'C i jak przyjeżdża pizza to daję ją na blachę na 2 min do piekarnika, a pudełko out i myję ręce.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@unmonitoredalias: też kupiłem kamień bo słyszałem że dużo lepsza pizza wychodzi ale żona przyzwyczajona do przygotowywania pizzy na takich okrągłych blaszkach nie chce go wypróbować bo mówi że jest problem z włożeniem do gorącego piekarnika pizzy.
Choć ja trochę myślę że to niechęć do zmian to muszę coś wymyślić żeby jej było łatwiej wróżyć tą pizze do piekarnika. Jakieś protipy? Kupowałeś tą "tackę" do pizzy czy jakoś inaczej to robisz?
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Dipolarny: mam zamiar włożyć kamień do zimnego piekarnika i nagrzewać go razem z piekarnikiem. Powinien się rozgrzać chyba w tym samym czasie co reszta. Czy się mylę i trzeba pogrzać jeszcze dłużej?
Piekarnik mi sygnalizuje kiedy jest już jego max czyli 250 st.
Dobrze myślę?