Wpis z mikrobloga

Wjechał Szaman ( ͡º ͜ʖ͡º)
Szanuję go za ten niezmienny przez lata styl. Ktoś może zapytać, ile można, ale mi brakuje dzisiaj starego dobrego rapu bez zbędnych filtrów i wycia do księżyca ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#hot16challenge2 #paluch
eltosteron - Wjechał Szaman ( ͡º ͜ʖ͡º)
Szanuję go za ten niezmienny przez lata styl. ...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@ykuleczka jedno i to samo flow to też jest styl, jakbyś na to nie spojrzał.
Mi to odpowiada, nie każdemu musi się podobać.
Rap w Polsce (IMO błędnie) jest często oceniany pod kątem prawdomówności. Każdy raper jest hipokrytą w takim razie, bo nie wierzę, że znajdziesz kogoś kto nie skłamał w swoich kawałkach. Chyba, że nawijał, że wszystko się może zdarzyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@eltosteron: Ja uważam że to jest top 1 łaka nawet nie dlatego ,że jest hipokrytą. Gościu wymyślił sobie jakies biuro ochrony rapu , pozuje na strażnika tej muzyki a tak naprawdę czepia się tylko ludzi ze słabą pozycją tak jak to było do TDF-a po beefie z Ryśkiem , czy k---a dzieciaka Multiego za kserowanie ameryki ,a sam całą swoją kariere jedzie na fali trendów i tak bardzo go boli
  • Odpowiedz
  • 4
@Matula11 Wymyślił sobie BOR tak jak Sokół wymyślił Prosto, czy Kali GM. Wymyślasz co chcesz i co się może sprzedać, a Ty odgrywasz w tym rolę. Normalne , że w tym małym show-biznesie trzeba mieć jakoś wizerunek.

Jedzie na fali trendów? Może jestem za stary, ale nie zauważyłem i ciężko mi sobie przypomnieć.

Paluch ma trochę jak stary Rysiu pretensjonalny styl, ale nigdy nie zauważyłem żeby mu pękła d--a.
  • Odpowiedz
@eltosteron: Ja mam problem z tym ,że jest niekonsekwentny w wizerunku który buduje.

To widocznie może troszeczkę jesteś. Od czego on zaczął ? Wybijał się o rapowaniu o trawie , potem była płyta z Kalim i odbicie w inna stronę. SB zrobiło remix jebemnato wiec zaraz poszło zapro do Rymusa do modny ziomek. Chwile później powrót do modnego p---------a o osiedlu bo wbicie się w nowoczesne pato rytmy spowodowało popularyzacje słuchaczy.
Ten sam koleś zarzekał się ,że na jego płytach nie będzie auto-tune ,a dzisiaj wystarczy sobie odpalić jego kawałki xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Matula11 To jasne od czego zaczął. Ale w kwestii jego powrotu do modnego p---------a o osiedlu, równie dobrze mogło być tak, że odbicie w inną stronę nie spowodowało, że się w tym odnalazł i wrócił do starych czasów.

Ok, myślałem na początku, że do tego Multiego, kimkolwiek on jest, uderzył bezpodstawnie. Ale widać, że Paluch poczuł się urażony tym co on powiedział na temat starej szkoły (z którą się utożsamia -
  • Odpowiedz
@eltosteron: Nie znajdziemy nici porozumienia ,ale powiem Ci inaczej. Jest w naszym krajowym showbiznesie taka piosenkarka jak Doda. Ona mówiła sobie ,że jest królowa rocka i takie tam różne głupoty i czy wyżej wymieniony przez kolegę Kult obrażał ją i rzucał patologicznymi tekstami? Czy ktokolwiek z przedstawicieli prawdziwego rocka w Polsce robił jakąś patologie w stronę Pani Rabczewskiej ? No nie , bo dojrzały człowiek nie traktuje takich rzeczy poważnie
  • Odpowiedz
  • 0
@Matula11 Tak, tylko w polskim rapie zakorzeniło się hejtowania (dissowanie) innych, może przez beefy na bitwach, może po prostu ta muzyka przyciąga to do siebie, więc ciężko porównać ją przez ten pryzmat do innych gatunków. To samo w kwestii podejścia do konfliktów, nie powinno brać się takich rzeczy na poważnie, to jasne, jednak stary polski rap sprawił, że teksty kawałków odbierane są bardzo na poważnie. Może tu tkwi błąd, ale ja
  • Odpowiedz