Wpis z mikrobloga

Mieszka ktoś z Mirków na Gądowie Małym we #wroclaw najlepiej z oknami wychodzącymi na Lotniczą?
Bardzo tam przeszkadza ruch samochodowy czy jest znośnie i da się od czasu do czasu otworzyć okno? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Macie jakieś opinie dotyczące życia na osiedlu?
  • 12
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Malchos: mieszkam przy Drzewieckiego, okna akurat na podwórko, jak dla mnie bardzo spokojnie. Czasem jakaś menelnia się zejdzie, dyskoteka w bloku albo ktoś ostro gazuje na lotniczej albo na rondzie przy biedronce, ale to raczej epizody. Mam porównanie z Kazimierza Wielkiego, więc jak dla mnie tutaj jak na wsi ;) jeszcze słabo z parkowaniem po 18 :)
Jeszcze dzwony okolicznych kościołów czasem denerwują, ale można przywyknać.
@KejtiS: Dzięki za opinię ;) a właśnie w kwestii parkingów - niby na osiedlu jest masa szlabanów co sugerowałoby, że za nimi spora część wolnych miejsc czeka na mieszkańców - nie jest tak? (ʘʘ)
  • 0
@Malchos: akurat u mnie szlabanów nie ma, więc parkuje kto chce jak chce . Tam gdzie szlabany, to widzę większy porządek, więc powinno być spoko :)
niby na osiedlu jest masa szlabanów co sugerowałoby, że za nimi spora część wolnych miejsc czeka na mieszkańców - nie jest tak?

@Malchos: niekoniecznie, bo miejsce za szlabanami raczej dla pieszych i trawniki i na samochody dużo przestrzeni nie zawsze jest.

mieszkam przy Drzewieckiego, okna akurat na podwórko, (...)albo ktoś ostro gazuje na lotniczej albo na rondzie przy biedronce,

@KejtiS: rondo koło biedry jest na Horbaczewskiego ( ͡° ͜
@KejtiS: i słychać taki kawał, co się dzieje koło Biedry? Bo pajaca BWM śmiga sobie właśnie po Drzewieckiego dookoła tych wysepek i na Dedala po rondzie, więc może to to ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 0
@symis: akurat mam okna w kierunku Horbaczewskiego i zdecydowanie tam slysze nocne driftowanie. Ale możliwe, że dźwięk się niesie też z drugiej strony ;)