Jest to bardzo przyjazny, łatwy w odbiorze i niehinduski wstęp do koszenia w pythonie. Każdy kto nie miał styczności z kodzeniem, powinien dość gładko ten kurs przyswoić. Nie dajcie się zmylić nazwie, nie ma tam nic o pisaniu automatów :P ale po tym kursie można śmiało robić jakieś kursy z selenium i zaczynać automatyzować. Ja swój pierwszy projekt z automatami zaczynałem od takiego połączenia i 'jakos' poszło :) stąd też polecam.
Edit. Wcześniej na stronie autora https://automatetheboringstuff.com był darmowy PDF do pobrania, ale widzę teraz, że przekierowuje do płatnego wydania drugiej edycji.
@MinscBoo Jeżeli ktoś nie lubi się uczyć z książek (jak np. ja) to kurs video pomocniejszy :P
@regos Jak już automatyzujesz, to nic super tam nie znajdziesz. Jak chcesz zacząć pisać automaty w pythonie a nie znasz żadnego języka programowania, to ten się mocno przyda. A jak dopiero zaczynasz przygodę z testowaniem, to może bardzo pomóc
Znowu za darmo dostępny jest kurs automate the boring stuff with python
https://www.udemy.com/course/automate/?fbclid=IwAR31Ed-T3o2EMzpuNQmh_FX_WF4cihRFQXrDeevJ9LWL_sB_Jb8dOmJJmug&ranMID=39197&ranEAID=hL3Qp0zRBOc&ranSiteID=hL3Qp0zRBOc-PjNU3CuX0_GdMDEwVrjz0g&LSNPUBID=hL3Qp0zRBOc&couponCode=MAY2020FREE
Jest to bardzo przyjazny, łatwy w odbiorze i niehinduski wstęp do koszenia w pythonie. Każdy kto nie miał styczności z kodzeniem, powinien dość gładko ten kurs przyswoić.
Nie dajcie się zmylić nazwie, nie ma tam nic o pisaniu automatów :P ale po tym kursie można śmiało robić jakieś kursy z selenium i zaczynać automatyzować.
Ja swój pierwszy projekt z automatami zaczynałem od takiego połączenia i 'jakos' poszło :) stąd też polecam.
Komentarz usunięty przez autora
Jeżeli ktoś nie lubi się uczyć z książek (jak np. ja) to kurs video pomocniejszy :P
@regos Jak już automatyzujesz, to nic super tam nie znajdziesz. Jak chcesz zacząć pisać automaty w pythonie a nie znasz żadnego języka programowania, to ten się mocno przyda. A jak dopiero zaczynasz przygodę z testowaniem, to może bardzo pomóc