Głosowałem w 2015 r. na pis i Dudę, ale nie dlatego, że mi obiecano wypłatę 500 plus opłaconego z moich podatków. Myślałem, że to niezbędna cena, którą trzeba zapłacić za reformę Polski. Tak, ja liczyłem na systemową zmianę w Polsce, na reformę służby zdrowia, administracji, struktury państwa. I co dostałem? Starego komucha Piotrowicza w Trybunale Konstytucyjnym, telewizję publiczną robioną na wzór Urbana i wsparcie z moich pieniędzy dla nierobów, którzy dostali 500 plus od Kaczyńskiego, więc głosowali na Kaczyńskiego, ale jakby dostali 550 od Tuska, to głosowaliby na Tuska. I nic poza tym, poza okrągłymi frazesami o rzekomej walce z komunizmem i o tym, że bronimy Polskę przy ubekami. Kutwa, bronimy Polski przed ubekami 30 lat po przełomie ustrojowym xD Nigdy więcej pisu! W wyborach zagłosuję na tego, kto głośniej krzyknie: "precz z pisem!". Bo "precz z pisem!" to teraz wyznacznik polskiej racji stanu. Służba zdrowia leży jeszcze bardziej niż leżała, administracją kieruje doradca Tuska Morawiecki, ten sam Morawiecki nie tylko ukradł resztę pieniędzy z OFE, ale jeszcze kazał sobie za to zapłacić 15% "opłaty przekształceniowej" xD To już wolę rządy Platformy, przynajmniej ceny nie rosły wtedy tak jak teraz i można było coś odłożyć za ciężko zarobione pieniądze. Teraz za ciężko zarobione pieniądze utrzymuję pisowską patologię=pisowski elektorat! Zawiedziona, zdradzona miłość boli najbardziej. Popamiętacie mnie pisowcy.
@muadib: Hm, wiara w to, że Kaczyński to jedyny polityk, któremu w Polsce chodzi o coś konkretnego plus fakt, że Platforma zawiodła nadzieje na lepszą Polskę. Mieli 8 lat i guzik zrobili, zadowalając się nie-byciem pisem. Myślałem, że pis to coś więcej niż nie-bycie Platformą plus rozdawnictwo gwarantujące władzę. A Kaczyński okazał się politykiem, któremu faktycznie chodziło o coś bardzo konkretnego - o władzę.
@niekibicujepilkarzom Ja w 2 turze też głosowałem na Andrzeja, bo byłem zmęczony wpadkami i niekompetencją Bronisława, myślałem że Duda to będzie znacznie lepszy prezydent - o jak się myliłem XD
@niekibicujepilkarzom: Przecież tak jest w prawie każdych wyborach w Polsce ... głosujesz przeciwko obecnie panującym a ci, których wybierasz w późniejszym czasie okazują się jeszcze gorsi :/
@muadib: Lewica - wiadomo, aferzyści. PO - zraziłem się do nich. PSL - opinia partii karierowiczów. Razem - sorry, nie moje klimaty. Kukiz, Korwin - po co odbierać głosy pisowi? Bo ja faktycznie wierzyłem, że pis zmieni Polskę na lepsze, myślałem że 500 plus i premier-eskpedientka czyli Szydło, to tylko przekaz na czas kampanii, że premierem zostanie Kaczyński i nastąpi rzeczywiste "szarpnięcie cuglami", jak mawiał Rokita. A w rzeczywistości gówno zostało
Dzisiaj mija 20 rocznica przystąpienia Polski do UE. Unia realnie zmieniła moje życie. Nie wyobrażam sobie Polski poza UE. Zaplusuj, jesli się za mną zgadzasz.
Zawiedziona, zdradzona miłość boli najbardziej. Popamiętacie mnie pisowcy.
#bekazpisu #polityka