@chudszy ja to #!$%@? spawam, temu sie pytam,a patrze na wiare z usa, ze rurociagi lepia elektroda. Gazu Wam nie wywiewa spod palnika? ( ͡°͜ʖ͡°) pare lat temu spawalem rurociagi powietrzne, do napowietrzania sciekow, to na wolnej przestrzeni szalu dostawalem :D
@Dymass: na czynnym gazociagu spawałem tylko fitingi pod późniejsze balonowanie układu ale mniejsza z tym, to co robiliśmy na zdjęciu dziś było po zakręceniu gazociągu, później ładujesz azot do środka żeby pozbyć się gazu, odcinasz stary gazociąg i łączysz z nowym, przy ostatnich dwóch spoinach (na zdjęciu) mieliśmy puszczony azot żeby się coś przypadkiem nie zapaliło :D co do spawania elektroda to w Polsce aktualnie przy gazie to tylko na dużych
@chudszy jak podłapałes taką robotę? Siedze już trochę w spawaniu rur tigiem, nierdzewki i czarne, szukam czegoś żeby dalej się rozwijać i robić coś mądrzejszego, nie cofać się w rozwoju jak w koło same spawanie jakichś zasranych płotów, barierek albo skrzynek pocztowych.. No i temu pytam, może coś mnie oświeci:) jak w coś takiego wejść, myślę czy zakładać działalność czy się ogłaszać po internecie ze szukam zleceń, możesz co doradzić w tych
@harry22: wiesz co ja to troche z przypadku trafiłem tu gdzie teraz jestem, po kursie złapałem prace w firmie która robiła cały "rurociąg" pod nowy piec na hucie szkła, tam pracowałem prawie rok i na końcu roboty już było że "stawki mniejsze bo nie ma tyle pracy" itp. więc zadzwoniłem po znajomych i poszedłem na próbki do firmy w której pracuje obecnie (1.5roku) założyłem działalność i ruszyło wszystko swoim tempem, tyle,
Nikt bardziej nie dołożył się do obrzydzenia patriotyzmu i katolicyzmu niż odpowiednio pis i kościół katolicki. Nie żadne lewaki, lgbt, blmy, globaliści i inne nwosy sorosy gatesy. #bekazpisu #bekazprawakow #sejm #tvpis #polska #polityka #polityka
#pracbaza #pracaspawaczamnieprzeistacza #spawanie #atencyjnaspoina
co do spawania elektroda to w Polsce aktualnie przy gazie to tylko na dużych