Aktywne Wpisy
Cesarz12345 +17
Mireczki czy pozwolilibyście swojej dziewczynie iść w takim stroju kąpielowym na plażę?
20 lat temu było to nie do pomyślenia żeby kobieta publicznie tyle odkrywała. Teraz można wejść na instagrama i zobaczyć 95% tyłka swojej koleżanki z liceum (pozostałe 5% to sznurek przechodzący między pośladkami).
Od razu z góry mówię że nie jestem przegrywem, mam już swoją rodzinę (i udane życie seksualne) ale nie pozwoliłbym żonie pokazywać czegoś co należy do mnie.
20 lat temu było to nie do pomyślenia żeby kobieta publicznie tyle odkrywała. Teraz można wejść na instagrama i zobaczyć 95% tyłka swojej koleżanki z liceum (pozostałe 5% to sznurek przechodzący między pośladkami).
Od razu z góry mówię że nie jestem przegrywem, mam już swoją rodzinę (i udane życie seksualne) ale nie pozwoliłbym żonie pokazywać czegoś co należy do mnie.
zbigniew_wodecki +324
PIS z tym nic nie robi ale MY - towarzystwo Mieszkania Dla Wszystkich (MdW) postulujemy następujące zmiany w polskim prawie:
1. Zakaz flippowania - po zakupie nieruchomości można ją sprzedać dopiero za 3 lata
2. Wprowadzenie podatku katastralnego (0% dla pierwszej, 2% dla drugiej, 5% dla trzeciej posiadanej nieruchomosci, 10% dla kolejnych) - ma to na celu utemperowanie kasty januszy rentierów posiadających kilkanaście mieszkań na wynajem
3. Zakaz najmu krótkoterminowego dla turystów - powinni oni mieszkać w hotelach które zostały stworzone do tego celu
4. Podwyższenie stóp procentowych po poziomu gwarantującego zysk z lokal lepszy niż inflacja - nie może być tak że janusz woli kupić mieszkanie zamiast trzymać pieniądze na lokacie
5. Koniec z dziedziczeniem mieszkań - nie może być tak że jeden dostaje mieszkanie warte pół miliona za darmo od rodziny a inny musi sam na nie zarobić
6. Zakaz hurtowego kupna mieszkań od deweloperów - jedna osoba/firma będzie mogła kupić max 1 mieszkanie w danej inwestycji
"Zakaz posiadanie mieszkań na własność. Wszystkie mieszkania należą do państwa, a ono redystrybuje je zgodnie z zasadami solidarnej polityki społecznej."
Dzieki temu jakiś tfu... janusz biznesu, prywaciarz cholerny będzie równy klasie pracującej.
2/10
Zapoznaj się z pojęciem przerzucania podatków.
@avvar: to żaden argument bo Konstytucję można zawsze zmienić.
Natomiast zacznijmy od tego że zakaz dziedziczenia jest sprzeczny ze zdrowym rozsądkiem i naszą moralnością bo to zwykła kradzież, a to że okradany jest zmarły który nie może się przed tą grabieżą bronić tylko dodaje temu skandaliczności. Chory pomysł który mógł powstać tylko w głowie jakiegoś mentalnego bolszewika.
A wystarczyło zaproponować podatek od dziedziczenia ze sporą
@Scaab: xD
@Scaab: xDDDDDDD
@JaTuTylkoOgladamObrazki: oczywiście że muszą płacić podatki od takiej działalności, był tu gdzieś mirek który walczył z tym. Ciekawe czy się u niego uspokoiło.