Aktywne Wpisy
konik_polanowy +890
hacerking +75
Dobra, czas na wyznania, bo co chwilę jestem atakowany, że żebrakiem. Nie wstydzę się tego, lecz ja dzięki wsparciom choć przez jedną j----ą chwilę czuję się normalny i mogę sobie pozwolić na takie rzeczy jak MC, hottodga itp.
Pewnie zawsze już będę nosił swój krzyż, lecz to ja k---a przeżyłem śmierć siostry, to ja musiałem chodzić w g---o ubraniach, przeżyć j----ą biedę, to mi rodzina odmawiała psychiatry, bo będzie to w papierach.
Śmierć
Pewnie zawsze już będę nosił swój krzyż, lecz to ja k---a przeżyłem śmierć siostry, to ja musiałem chodzić w g---o ubraniach, przeżyć j----ą biedę, to mi rodzina odmawiała psychiatry, bo będzie to w papierach.
Śmierć
Zweryfikować przedstawioną ocenę średniej i pesymistycznej złożoności wyszukiwania liniowego i binarnego.
Przeprowadzić analizę za pomocą instrumentacji i pomiarów czasu. W porównaniu wykorzystać tablice liczb całkowitych o rozmiarze rzędu 2^30 bajtów (2^28 elementów typu uint/int).
W sprawozdaniu przedstawić dla każdego algorytmu:
* kod źródłowy przed instrumentacją
* kod źródłowy po instrumentacji
* zebrane wyniki w postaci tekstu i wykresów
* wnioski z analizy zebranych danych
#programowanie #naukaprogramowania #programista15k
1. zrozum metody wyszukiwania: liniowego i binarnego
2. porównaj przypadki: średni i pesymistyczny (np szukany element jest pod koniec zbioru)
3. ocena na podstawie instrumentacji - hmm? ile zasobów zjadło podczas szukania?
1. Zmierz czas 1
2. Wykonaj czynność
3. Zmierz czas 2
4. Wylicz czas wykonania ( - ).
Kroki 1,3 (i ewentualnie 4) to instrumentacja.
1. Napisać kod generujący tablicę oraz wyszukujący podaną metodą, zapisać jako
before_instrumentation.ext
2. Zmodyfikować powyższy kod dodając pomiary czasu/pamięci/co tam chcesz (instrumentacja) i zapisać jako
after_instrumentation.ext
3. Odpalić dla danych testowych N razy i wygenerować wynnniki.
4. Napisać raport opisujący zebrane dane.