Aktywne Wpisy
Wookash071 +36
Mam takiego jegomościa pod blokiem. Od dłuższego czasu dostaje jeść. Latem siedział na słonku, szukał mnie i czasem siostry po jedzenie. Podjeżdżałem pod blok o 2 w nocy to wybiegał znikąd za każdym razem. Jakby wiedział, że to ja.
Trochę mnie martwi ta pogoda. U mnie strasznie nie fajnie wieje i pada gęsty przelotny deszcz. To wpuściłem go do klatki schodowej, rozłożyłem mu koc który siostra my wyniosła. Wniosłem miske i dałem
Trochę mnie martwi ta pogoda. U mnie strasznie nie fajnie wieje i pada gęsty przelotny deszcz. To wpuściłem go do klatki schodowej, rozłożyłem mu koc który siostra my wyniosła. Wniosłem miske i dałem
lakukaracza_ +53
#powodz Serce pęka
jaki jest koszt całego wyposażenia, takiego po taniości, by zacząć nurkować? jedyny warunek to ze skafander ma być suchy.
Bałbym się, nie znając się, samemu kupować taki sprzęt. Moja sugestia:
1. Znajdź dobrego instruktora w dobrym centrum nurkowym.
2. Umów się na kurs OWD (to jest podstawowy). Sprawdź, czy instruktor ma uprawnienia do szkolenia specjalizacji "suchy skafander", bo to nie jest wcale oczywiste.
3. Instruktor pomoże Ci dobrać sprzęt do Twojego budżetu i innych preferencji. Powinien pomóc w kupnie używanego.
Jakie masz potrzeby? Jeśli będziesz nurkował np. w ciepłych krajach - wtedy automat wybierz lekki (do lotów samolotowych). Jeśli nurki będą w Polsce - automat, który Ci nie zamarznie. Zamrozić automat można i w 16tu stopniach C. Początkujący nurek zużywa w emocjach dość dużo gazów, a wiąże się to z mocnym spadkiem temperatury w pierwszym stopniu automatu. To taki przykład pierwszy z brzegu, takich niuansów jest pełno - uważam, że zupełny laik nie jest w stanie dobrze dobrać