Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Staram się ogarnąć jakiś komp do RTSów, budżet to jakieś 3/3.5 tysi, sam nie złożę to przegladałem sobie zestawy na morelach czy xkomie, ale w sumie nie wiem czego szukać. Znalazlem taki zestaw https://www.morele.net/komputer-vist-ryzen-7-2700-32gb-rx570-8gb-ssd-240-hdd-2-tb-w10-6492806/ ale ktoś pisał, że do procka AMD tylko karta NVIDII bo z kartą AMD go muli, no i nie wiem. Próbowałem się wzorować na zalecanych wymaganiach dla TW:Three kingdoms, ale raczej bezskutecznie. #komputery #pcmasterrace #gaming
  • 10
  • Odpowiedz
  • 1
@Sabyryn Od czasów premiery ryzena, a już w szczególności zen2, ta zasada nie ma zastosowania. Zalinkowany zestaw to przykład paździerza. Ogólnie szedłbym w to co najczęściej jest polecane bo to uniwersalny zestaw. 3600+b450+2x8gb min 3200+ssd min 500 GB+gf 1660(taniej radek rx570) +psu 500-550W. Buda to pewnie jakiś silentium pc.
  • Odpowiedz
  • 1
@Sabyryn W 3.5k PLN powinieneś się zmieścić. Składanie kompa to nie jest coś szczególnie trudnego bo dane wtyczki pasują do danego gniazda. Jak nie masz dwóch lewych rąk to sobie poradzisz.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sabyryn: Normalnie zamawiasz z opcją złożenia. Chociaż tego rozwiązania nie polecam, bo zdarza się, że wpakują do środka sprzęt że zwrotu. Przynajmniej się kiedyś zdarzało.
  • Odpowiedz