Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@misiek735: a jaki byś router polecił żeby był szybki i niezawodny? 4 telefony, smart urządzenia, 3 komputery po wifi, xbox, smart TV i dekoder od netiii po LAN. 'Nad nim' stoi sprzęt od netii, dekoder/router. Wszystko co w wifi chodzi po 2.4. 5 to na przyszłość albo zbędne w nowym.
Mam teraz tplinka wr842nd z gargoyle ale wydaje mi się że to dla niego za dużo a dwa nie jest niezawodny,
  • 1
@PaulStone: Można też się pokusić o wgranie fastpath do wr842nd, poczytaj na Eko.one.pl o tym.

Jak chcesz zmienić router to ja Ci niczego nowego nie powiem aniżeli jest na Eko.one.pl. Jedyna moja rada - kup coś z radiem ac (czyli 2,4 GHz i 5 GHz)

Smart urządzenia działają zawsze na 2,4 GHz, które I tak zawsze jest zaśmiecone przez sąsiadów. Dlatego warto przejść na 5ghz, i wszystkie komputery i telefony łączyć
  • 1
@PaulStone: dla przykładu, tymczasowo jestem w mieszkaniu 47m2. I korzystam z bardzo słabego mr3220 od tplinka z oprogramowaniem mifi z eko.one.pl bo więcej nie potrzeba... Smarttv po kablu, a po wifi 2 komputery, 3 telefony, jedno smart urządzenie na supla i kamera WiFi z sensorem drzwi.
Teoretycznie sporo, ale po co nowy router skoro ten ogarnie dostępne w tej lokalizacji max 50mb neta i roześle je do wszystkich urządzeń bez zmęczenia?