Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Dzień dobry Mirki/Mirabelki. Mam nadzieję, że ktoś mi doradzi na bazie własnych doświadczeń. Jestem dobrze zarabiającym singlem, 30+. Mieszkam samotnie w wynajmowanym mieszkaniu, moja Matka mieszka samotnie w swoim, oboje ponadto mieszkamy w mieście w którym poza sobą nie mamy żadnej rodziny. Zarówno ja marzyłem o posiadaniu własnego domu jak i moja Matka. Pojawił się więc następujący pomysł: kupić dom w okolicy gdzie mieszka nasza najbliższa rodzina, zamieszkać w nim wspólnie, dzięki temu Mama gdyby odpukać coś się stało (już ma swoje lata i nienajlepsze zdrowie) będzie miała więcej bliskich przy sobie, ja będę miał dom, Ona będzie miała dom. Do tego finansowo spokojnie to udźwigniemy (samej gotówki mam na 1/3 domu, nie licząc posiadanego mieszkania). I teraz wątpliwości: moim marzeniem jest założenie rodziny, Mirabelki: czy wizja, że Wasz facet w swoim domu mieszka z potencjalną Waszą teściową byłaby dla Was dużym minusem? Dorosłe Mirki mieszkające w domu z rodzicem: jak Wam się układa życie z matką/ojcem na codzień? Mam bardzo dobre relacje z Matką ale nie ukrywam, że średnio mi się widzi mieszkanie znowu razem.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
  • 12
@AnonimoweMirkoWyznania: Nie pchaj się w to. Dom wymaga wiele wysiłku w jego utrzymaniu, więc jak matula całkiem zaniemoże to wszystko spadnie na ciebie.

Poza tym jak sobie wyobrażasz harce z różową z matką za ścianą? Żadna na to nie pójdzie i nawet jak będzie z tego coś więcej to będzie cię i tak namawiać na samodzielne mieszkanie, więc znów cała obsługa domu spadnie na mamę.