Wpis z mikrobloga

Oglądałem ostatnio Lanosa, niecałe 100kk przebiegu, benzyna 1.4 dzwoniąc i pytając się czy silnik jest suchy babka trochę kręciła, że nie wie itd. jak się okazało silnik był ubrudzony od oleju, okolice bagnetu, pokrywa mówiła, że on jeździ i nie bawiła się w czyszczenie, co może być nie tak? Przy takim przebiegu mogły już pójść jakieś uszczelki itd. z góry mówię, że się nie znam dlatego pytam.

#motoryzacja #lanos
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jestfazajestpompajestczad: pewnie uszczelka pod klawiaturą - koszt wymiany to jakieś 30-50zł z robocizną.
Ale 3koła za lanosa bez gazu to jakieś nieporozumienie.

@Atreyu: Kręcenie licznika w lanosie xDDDDDDDDD
Przecież 3/4 tych samochodów dostępnych obecnie na rynku to typowe dziadkowozy odpalane w niedzielę. Jak szukałem swojego to większość miała na blacie okolice 130-150k. I było to widać.
Mój w dniu zakupu miał niecałe 125k, z czego 100 tysięcy zrobił
  • Odpowiedz
@Grupl cena była poniżej 3k i do negocjacji także pewnie na 2500zł bym zszedł, ale to i tak raczej dużo jak za auto, gdzie jednak już na samym wstępie trzeba coś zrobić. Handlarz na czarnych tablicach od dziadka sprzedał za 1600zł, a startował z 2800zł ( ͡º ͜ʖ͡º) przebieg niecałe 150k benzyna
  • Odpowiedz
@Grupl: przecież napisałem wyżej, kręcony mógł być równie dobrze 15 lat temu gdy miał wartość i był normalnym wozem. Zresztą często się z tym spotykałem na rynku w pl. Myślcie trochę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jestfazajestpompajestczad: Przy każdym gruzie będzie co robić po zakupie. Przewody hamulcowe/paliwowe, rozrząd, świeczki, olej. Przecież to stare fury.

@Atreyu: A ja napisałem, że sporo to dziadkowozy gdzie chuchali i dmuchali na te samochody w garażu od dnia zakupu. Serio uważasz że jak ktoś użytkuje samochód 20 lat, to dla sportu robi sobie korektę licznika? Sam trochę pomyśl.
  • Odpowiedz
że jak ktoś użytkuje samochód 20 lat

@Grupl: a jesteś pewien że to ta właścicielka była tym dziadkiem i używała tak samochód 20 lat? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

20 lat temu lanos był normalnym wozem, takim jak współczesne kompakty. Przy sprzedaży kręciło się liczniki aż huczało.
  • Odpowiedz
@Grupl: no tak, 95% sprzedawanych aut na rynku wtórym w Polsce ma kręcone liczniki, to powszechnie znany fakt

Nowy w tej branży? Może ci się nie podobać co piszę, ale to nie kwestia prywatnej opinii
  • Odpowiedz
@Grupl: ile aut w życiu kupiłeś/sprzedałeś? Bo mam wrażenie że trafiłem na osobę naiwną lub niedoświadczoną, która będzie zaprzeczała faktom tylko dlatego żeby się napiąć w internecie i pokazać że ma racje rzucając frazesami tak głupimi jak to że w Polsce większość aut używanych nie ma kręconych liczników. Szkoda słów i czasu na takie herezje XDDD

A MA PAN NA TO BADANIA ŻE NIE SOM KRENCONE? XD

Wybacz, rozbawiłeś mnie,
  • Odpowiedz
@Atreyu: Ja się nie spinam, po prostu śmiecham ostro z projekcji bez pokrycia. Więc podsumujmy - drwiny z tego że wszyscy kręcą liczniki - głupie frazesy.
Sugerowanie że 95% posiadaczy samochodów kręci liczniki - powszechnie znany fakt.
Masz racje, szkoda słów i czasu xDDD
  • Odpowiedz
@jestfazajestpompajestczad: jest całkowicie normalne. Jak nalewasz olej albo sprawdzasz poziom to zawsze będzie umazane. Właśnie przy bagnecie oraz przy przy korku. Tak samo przy filtrze oleju. Nie normalne to jest np na.misce, u mnie też jest ubrudzone przy korku bo mi się rozlało i przy bagnecie bo nie trafia się idealnie
  • Odpowiedz