Aktywne Wpisy
drobne_na_taryfe +421
miałam już sąsiadów jarających na balkonie fajki i blanty, trzymających tam niezamykające japy papużki, dzieci i psy, ale gość używający co drugi dzień na balkonie frytkownicy to nowa jakość
nieocenzurowany88 +242
Druga sprawa czy dzięki tym aplikacja da się wskoczyć na poziom B1/2? Gramatyki raczej wolałbym się uczyć z podręczników, więc w takowe bym się w przyszłości zaopatrzył:p
Najbardziej chodzi mi o #angielski #rosyjski #hiszpanski
Co do Duolingo:
Z samego Duo nie, jeśli np. jesteś osłuchany z językiem i rozumiesz co się mówi (masz bogaty zasób słownictwa), ale masz problem ze złożeniem poprawnego gramatycznie zdania w angielskim - to Duolingo robi to dobrze, bo kładzie nacisk właśnie na gramatykę więc czasy, warunki i tak dalej można z doszlifować. I tu uwaga, że to nadal tyczy się pisania, a nie
A o Memrise masz jakieś zdanie? Ewentualnie jakaś inna aplikacja na telefon, ktora by się skupiala bardziej na słówkach?
@Radiotelegrafista Dzięki, a czy premium jest potrzebne np żeby mieć więcej opcji (kursów, zadań itd) czy po prostu brak reklam itp? Od dzisiaj jestem nowym użytkownikiem i w
Raczej bym powiedział, że jest dobre do gramatyki i tylko tyle, to nie są jedynie podstawy, ale też sama gramatyka bez słownictwa to za mało. :)
Nie, ale od jakiegoś czasu używam https://www.clozemaster.com które skupione jest na rozszerzaniu słownictwa i generalnie