Wpis z mikrobloga

Jak myślisz że masz w życiu słabo i nawiedza cię pasmo porażek - pomyśl o konserwatystach. Bycie konserwatystą to pomysł z góry zakładający życie pełne porażek. Świat zawsze idzie do przodu, a na konserwy zawsze po 50-100 latach spogląda się jak na ciemnogród.

Żyjesz sobie w średniowieczu, wszystko tak jak panbuk powiedział, to przyjdzie reformacja i ci niszczy imprezkę.

Żyjesz sobie z królem-słońce i wyzyskujesz chłopów jak panjezus kazał to przyjdą lewaki i będą się domagać zniesienia arystokracji i jakiejś równości niezależnie od urodzenia. Szaleństwo.

Masz sobie murzynów niewolników co kupiłeś za paczkę fajek to jakieś lewackie kanalie zaczną bredzić o równości ludzi niezależnie od rasy.

Przynajmniej baba jest babą i siedzi grzecznie w kuchni i się nie odzy... o boże o jesu czemu ona ma spodnie, chodzi w bikini na plażę i ma prawa wyborcze...

Na szczęście możemy im jeszcze zakazać aborcji, albo zabronić związków jednopłciowych TEGO NA PEWNO NAM NIE ODBIORĄ ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#bekazprawakow #bekazkatoli #neuropa #4konserwy #takaprawda
  • 33
@Kozajsza ale trzeba byc brainletem zeby myslec tak zero jedynkowo. Swiat zawsze idzie do przodu? Czasem idzie tez w bok albo do tylu. Sama zmiana nie jest czyms dobrym z zalozenia, moze byc dobra moze byc i zla. Sa przypadki gdy jakis zbrodniarz chce wprowadzic zmiane, a ludzie bronia tego co wedle nich jest uniwersalne i bylo dobre wczesniej. Bolszewicy tez szli do przodu i mieli wielkie zmiany dla calego swiata. Ty
@Gamling: tak dawaj teraz z bolszewikami argument, Lenin, Stalin i ludzie chodzący w marszach równości to jedna ekipa, gość wypisał konkretnie epoka po epoce jak konserwatyści okazywali się debilami, zawsze kończy się tak samo, dzisiaj ta ciemnota co wierzy w magicznego zombie stolarza, nazywa zarodek człowiekiem i chce bić ludzi, bo podoba im się osoba tej samej płci myśli, że jest taka wyjątkowa i zatrzyma cywilizację, nic nie zatrzymacie, świat pójdzie
@Kozajsza: @AkyszLewusie: i dlatego najlepsze jest centrum 1. Brak wiary w gusła i wspierania ich z budżetu państwa przy tym pełna dostępność do nich 2. Normalna dostępność do aborcji do dnia kiedy płód nie ma nerwów, w wyjątkowych sytuacjach usuwanie go później, chore dziecko to problem dla rodziny i niego samego 3. Własność prywatna to rzecz nie do ruszenia chyba że na uczciwych zasadach 4. Ograniczenie socjalu do minimum i
, A i kluczową kwestią bo zaraz przyjdzie jakiś upośledzony prawicowiec i coś o LGBT mi powie, nie mam nic przeciwko nim, mam tylko przeciwko finansowaniu ich z publicznych pieniędzy, jeśli o to chodzi to tylko z prywatnych funduszy - i wtedy nie ma najmniejszego problemu, to środowisko jest bardzo złożone i część osób tam idzie faktycznie zagubiona bo sobie psychicznie nie radzi (mam na myśli jakieś dziwne przebieranie się i zachowania