Aktywne Wpisy
Morfi_pl +451
#ewakuacjaboners
Nie no, ja rozumiem, że w tym sklepie zawsze był chlew, jednak teraz to już zupełnie przesadzają.
#biedronka
Nie no, ja rozumiem, że w tym sklepie zawsze był chlew, jednak teraz to już zupełnie przesadzają.
#biedronka
![Morfi_pl - #ewakuacjaboners
Nie no, ja rozumiem, że w tym sklepie zawsze był chlew,...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/67ca089b7a145ffb916dddbb4c1dd35a13fb05cb494510d9757392d756b70a45,w150.jpg?author=Morfi_pl&auth=e5f6fe3bf6485d73c1dc4a9cfa0dcde6)
źródło: temp_file566664850431835875
Pobierz
Polejmnie +525
W Wyborczej stabilnie od rana...
#heheszki
#heheszki
![Polejmnie - W Wyborczej stabilnie od rana...
#heheszki](https://wykop.pl/cdn/c3201142/3b695254114bc6412881857b5851e1c1fb421565086d51d5a555d5c69d1ff64d,w150.jpg?author=Polejmnie&auth=4bf3a0bcff10988f0b56c53baa4152df)
źródło: 20240528_073657
Pobierz
Przepis ogólny:
- maka 350g (100%*)
- woda 238g (68%*)
- sól 6,3g (1,8%*)
- drożdże instant 0,7g (0,2%*)
Można użyć drożdży świeżych w ilości trzy razy większej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przygotowanie:
1. Zaczyn (pate fermentee) przygotowujemy z połowy maki:
- maka 175g (100%*)
- woda 105g (60%*)
- sól 3g (1.8%*)
- drożdże 0,1 - 0,2g (szczypta)
Mieszamy wszystko i zostawiamy na ok 12h.
2. Ciasto właściwe:
- maka 175g
- woda 133g
- sól 3,3g
- drożdże 0,7g
- cały zaczyn
Mieszamy wszystkie składniki oprócz zaczynu. Po chwili dodajemy zaczyn porcjami.
3. Fermentacja wstępna: 2,5h z dwoma składankami co 50 minut.
4. Formujemy bochenek i garujemy przez 75-90min.
5. Pieczemy w 230 stopniach w zaparowanym piekarniku przez ok 35 minut.
#bojowkapiekarska #pieczzwykopem #chleb #chlebekzlp
Wołam @bachus bo chciał przepis ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1586955457ime5j59vCCzdo6zcIaFOaL.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora