Wpis z mikrobloga

Już nie będzie Mateusza Borka w następnych hejtparkach. Pożegnanie Mateusza Borka z hejtparkami… Cztery hejtparki: trzy z gośćmi, jeden solo. Miesiąc występów. Fenomen komentatorski. Powtarzalność występów przez miesiąc a przecież pierwsze występy w hejtparku odniósł tu, na tym kanale sportowym jako czterdziestosiedmiolatek i było to przecież pięć tygodni temu. Coś niewiarygodnego! Co tydzień siadaliśmy, jak do telenoweli, żeby właśnie oglądać te monologi. Fenomen socjologiczny! Ileż rzeczy można było mu przypisać podczas tej kariery? Że można w życiu wygrać ewidentnie bez układów. Że jest człowiekiem rzetelnym, solidnym, posłańcem wielkich wiadomości, wielkiej nadziei. Zaczynał jako idol kryzysowy, który miał nas prowadzić jako ambasador wspaniałego skoku cywilizacyjnego przez kwarantannę. Fenomen społeczny. Przecież my, dzięki tym transmisjom, żyliśmy życiem zastępczym. Był powodem ogromnej zbiorowej radości. Dał nam wiele. Bardzo wiele... Mam nadzieję, że z tych młodych chłopaków, którzy dzisiaj mają aspiracje, którzy oglądali Mateusza na całym świecie, jak użytkownik wykop @matixrr, który powiedział, że Mati go natchnął aby zadzwonić do programu. Że uwierzą, że nie zmarnujemy tego fenomenu, jaki się stworzył przy oglądaniu hejtparków. Tego fenomenu popularności - 90 tysięcy, rekordowa internetowa widownia, kiedy gościł Marcina Najmana w studiu. Milon czterysta tysięcy wyświetleń na YouTube. To Jego ostatni występ i ta wielka radość nas, ludzi, którzy go oglądaliśmy. Państwo przed ekranami krzycząc, skacząc... Ja także krzycząc, skacząc... Po prostu... Było pięknie i coś się niewątpliwie zamknęło, ale miejmy nadzieję, że będzie jakaś próba kontynuacji. Borkomanii już nie będzie nigdy. Natomiast ważne, żeby były sukcesy publicystyczne i żeby coś po Mateuszu trwałego, bardzo trwałego, zostało. Dziękujemy Ci bardzo, Mati! Dziękuję Państwu. Do usłyszenia. 
#kanalsportowy #heheszki #borek #pdk
ZOOT - Już nie będzie Mateusza Borka w następnych hejtparkach. Pożegnanie Mateusza Bo...

źródło: comment_1586796661TnhaFRYwuSqSRTysPKQN6n.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dziękuję za ten post. Wzruszenie odbiera mi mowę. Jesteśmy niezwykłą społecznością. Gdzie indziej znalazłbym tak wspaniałych ludzi jak spod tagu #kanalsportowy ? Matiego Borka może już z nami nie będzie tak jak wcześniej, tak jak i innych, jak choćby Sportowych Stulejek, może coś się skończyło, coś wspaniałego czego częścią byliśmy, ale czy Mati, ten Mati nas nie uczył, że trzeba czasem iść do przodu nie patrząc wstecz, że czasem trzeba
czarnajesien - Dziękuję za ten post. Wzruszenie odbiera mi mowę. Jesteśmy niezwykłą s...

źródło: comment_1586809469z9hM82IkJE5UNf8Qo7HKkQ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz