Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki, mam do was pytanie. Od jakiegoś czasu piszę z dziewczyną z uczelni, mieliśmy się nawet spotkać ale się trochę porobiło z tym koronawirusem więc trzeba to było przełożyć na bliżej nieokreślony termin. Na razie ciężko mi jest ją ocenić, nie znamy się za długo, a takie pisanie przez messengera to nie jest to samo co zwykła rozmowa twarzą w twarz. Przechodząc do meritum, kwestia która mnie najbardziej gryzie to różnica wieku. Ja anon lvl 25 ona lvl 20. Co o tym sądzicie? Dodam jeszcze, że z płcią przeciwną mam raczej nikłe doświadczenia w dużej mierze przez swój charakter, patrząc pod tym kontem jestem sobie w stanie wyobrazić, że ta różnica może mieć zarówno plusy jak i minus ale z moim doświadczeniem ciężko mi wyrokować w tej kwestii. #zwiazki

Taka różnica wieku w tym przypadku jest:

• Za duża, daj sobie/jej spokój 4.5% (6)
  • Dla anonka to nawet lepiej 16.5% (22)
  • Nie jest istotna 75.9% (101)
  • Ciężko powiedzieć 3.0% (4)

Oddanych głosów: 133

• 9
No i możliwe, że trochę mi wykop zrył beret bo tu często ktoś się burzy, że "stary chłop" się bierze za "dziecko".

@Mlody_jeczmien: Wiesz co... Gdybym ja się brał z pannę w wieku 20 lat, to zdecydowanie można by tak mówić. Ale 5 lat jest absolutnie ok. A kiedy masz już około 30 lat to powoli ta akceptowalna róznica może sięgać 6-8 lat (lub nawet czasami więcej) i też jest ok.
@Mlody_jeczmien: Warto spróbować, najwyżej się nie uda, przynajmniej będziesz wiedział czego nie szukasz w najgorszym przypadku. 5 lat to spoko różnica, 20 letnia dziewczyna szuka raczej starszego, a nie młodszego chłopaka :D