Wpis z mikrobloga

Jak wielu z Was ogralem w tej generacji prawie kazda mainstreamowa wysokobudzetowa gre, ktorej oceny byly w okolicach 9/10. Wiekszosc byla genialna. Odrzucily mnie dwie gry. Jakie to tytuly i co mi w nich przeszkadzalo?

1. Horizon Zero Dawn - infantylne dialogi, bezbarwna protagonistka, z ktora nie czulem zadnej wiezi, respawnujace sie mobki ktore sa agresywne i atakuja stadem, niejasny podzial misji pobocznych. Sprzedalem po 3-4 godzinach.

2. Red Dead Redemption 2 - bohater ruszajacy sie jak #!$%@? woz z weglem w losowych momentach, aby gra mogla doladowywac zasoby graficzne (gralem na zwyklym PS4), powolne tempo rozgrywki, brak roznorodnosci w misjach, wiekszosc misji mozna ukonczyc w jeden konkretny sposob i trzeba robic postepy w okreslonym czasie bo inaczej #!$%@? mission failed, 3-4 razy trafilem na bugi uniemozliwiajace przejscie misji i musialem wczytywac. Sprzedalem po 15-20 godzinach.

Ktos mial podobne odczucia co do wyzej wymienionych gier? #gry #konsole #ps4 #playstation
  • 22
@Veyn: Mnie wlasnie odrzucil Spiderman, pomimo tego, ze za dzieciakia uwielbialem wszystko zwiazane ze Spidermanem.

Oprocz tego Sekiro bylo fantastyczne w kwestii swiata i walki z pomniejszymi mobkami, ale niektorzy bossowi sprawaili, ze nigdy mi sie do tego nie chcialo wracac bedac gdzies w polowie.
@Veyn: fabula Horizona rozkreca sie dopiero pozniej i jest jedna z lepszych. #!$%@? ;).

Co do RDR2 sie zgadzam. Musisz robic misje tak jak kaza, bo inaczej fail. Kufa, poszedlem uwolnic ziomka z wiezienia. Mam dynamit, ale mysle sobie, ze lepiej uzyc czegos innego, by nie robic halasu. Jeb! Koles po uwolnieniu zacyzna strzelac i musze rozwalic cale miasto, bo tak i chj. Zero stealtha.
@Veyn mnie całkiem odrzucił Assassin's Creed Odyssey. Tak jak uwielbiam klimaty historyczne i wcześniejszą serię AC (przed przerobieniem na action RPG) tak Odyssey po 40h stał się kompletnie bezsensowny, nudny i powtarzalny. W AC Origins grałem rok wcześniej i przeszedłem do końca ale na pewno już nie wrócę.
@Veyn:

powolne tempo rozgrywki

tY nIe RoZuMiEsZ tAk Ma ByĆ tO tEn No tEn Nooo SpAgEtTi
ŁeStErN.
To nie jest dżitiej tylko ŁESTERN tu nie ma być wybuchy ty nie rozumieć fenomenalna gra ha tfu.
@Veyn: horizon a jeszcze gorszy bloodborne, ścierwo jakich mało, tu się zgadzam. Ale w rdr się zakochałem, coprawda na ps4 ledwo grywalna była w tych 20fps ale na pc już ideolo.