Aktywne Wpisy

KaiserBrotchen +500
źródło: fsdfdsfsdfsd
Pobierz
Mirkwood +8
Dobra, puśćmy wodze fantazji. Jakbyście byli miliarderami to co byście kupili lub zrobili?
Ja to pomijając takie oczywistości jak dom czy samochód, to zbudowałbym sobie prywatną bibliotekę i kolekcjonowałbym różne cenne książki.
#przegryw
Ja to pomijając takie oczywistości jak dom czy samochód, to zbudowałbym sobie prywatną bibliotekę i kolekcjonowałbym różne cenne książki.
#przegryw

Nie wyrabiam z komplementami z osobna i już mylę się, z kim pisałem a z kim nie. Nie chcę też pisać osobno, bo jest tyle wartościowych wpisów na tagu #bojowkapiekarska. Chciałbym Wam oświadczyć: jesteście zachlebiści. Niech każde z Was weźmie to do siebie:
Pieczesz świetne chleby. Gdy widzę Twój bochenek, patrzę w historię i jeśli coś znajdę, widzę jakie postępy robisz. Doceniam to, że starasz się pomóc innym, szczególnie początkującym.
Zaczęliśmy bojówkę chyba w 2015. Od początku założeniem tagu było to, żeby doceniać włożony wysiłek i pomóc w staniu się lepszym od siebie samego z każdym kolejnym upieczonym chlebem. Dziękuję Wam wszystkim, to główny powód, dla którego jestem na Wykopie.
#bojowkapiekarska #chleb #pieczzwykopem
źródło: comment_1586625656Cf5dHNIWNaYDE8FNpPekne.jpg
Pobierzźródło: comment_1586625787NkrL4nu46q7N6l19ymjycW.jpg
Pobierzźródło: comment_1586634833aPluHfUluiI3aMXOozydaB.jpg
Pobierz@skyluker: z koszyka na papier na blaszce, potem nacinam i wkładam do nagrzanego garczka. Trochę kropię, przykrywam i wkładam do piekarnika.
@tptak: piękny może nie ;) Za to smaczny - głęboki aromat pszenicy, dobra struktura miękiszu, wygarowany +/- w punkt, bez zbyt dużych pęcherzy przy skórce czy w miękiszu. Mam taki fetysz, że nie lubię korygować hydracji i wolę pracować z luźnym ciastem i mieć później delikatniejszy i bardziej wilgotny wypiek, niż ładniejsze chleby, przez co później kuleje formowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐
źródło: comment_1586675120Gk0b9vPctb6ProSTKC0Du7.jpg
PobierzProblem polega na tym, że w Holandii nie mają praktycznie żadnej sensownej klasyfikacji mąki, a ceny za kg jak już jest jakiś młyn często są z kosmosu, a teraz wszędzie są braki, bo nagle luczie zaczęli kupować mąkę XD Mam w okolicy młyn, ale oni nie mają w ogóle mąki, która byłaby odpowiednikiem naszej chlebowej, do tego nie mają żytniej.
źródło: comment_1586676551ujujX0OiqqreCEisBJvsY8.jpg
PobierzDo tej pory zaopatrywałem się w Niemczech, po drodze z pracy paliwko, mąka, jakieś piwo, ale teraz chociaż granica nie jest zamknięta, to policmajstry zniechęcają do