Wpis z mikrobloga

A więc udostępniam kodzik do automatycznego odczytywania wiadomości na Librusie :)

Moje pierwsze repo na githubie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

https://github.com/Hawax/LibrusEmail

Liczę na owocną krytykę żebym wiedział co mogę poprawić jako amator :)
wołam: @sentoxo , @maciej__

Pozwoliłem sobie używać polskich słów w kodzie, bo raczej tutaj każdy rozumie polski ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#python #licbaza #szkola #edukacja #hobby
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@muskel: twoje xpathy wyglądają tragicznie, jedna zmiana na stronie np. dodanie jakiegoś diva i cały kod ci sie sypie. Musisz nad nimi jeszcze troche popracować żeby to nie była bezpośrednia ścieżka do elementu.
  • Odpowiedz
@muskel:
linia 14: parametr "r+" nie potrzebny, starczy tylko r
linia 50: "def makefolderzdjecia():" spójność, jak nazywamy po angielsku to nazywamy wszystko po angielsku.
zamiast printa można użyć wbudowane "logging", lub samemu coś napisać prostego, nie trzeba ale można.
linia 234: def getanswerheadless(): zwraca stringa, czemu nie bool'a?
Wykonia kodu python dobrze jest
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@sentoxo dzięki za poprawki ()
troszkę chaotycznie nie ukrywam z tymi nazwami, bo do połowy pisałem po angielsku a potem stwierdziłem ze po polsku miało być szybko i działać żeby już nie dostać tych nieobecności :D dzięki jeszcze raz
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@sentoxo właśnie z tym if name == main: zastanawiałem się czy byłoby dobrze gdyby zrobił to gdzie poza main() wywołałem wcześniej 2 funkcje poza nią żeby nie pytać cały czas w pętli While True: o dane ( na samym dole). Byłoby wtedy ok, bo ja nie mam pojęcia.
  • Odpowiedz
@muskel: Matura matura i po maturze, nie przejmuj się za dużo chyba że celujesz w najlepsze uczelnie w kraju, ja pamiętam nabrałem rozszerzeń jak głupi, mata, infa, anglik i ze wszystkich jakieś żałosne wyniki były ale na studia bez problemu się dostałem. Najgorsze te ustne, z polaka 30% było ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@sentoxo a no właśnie byle się wyrwać ze wsi XD bo uczyć to raczej sam się nauczę takie możliwości są teraz że można wszystko prawie samemu się nauczyć ale nie ukrywam taka polibuda we Wrocławiu byłoby fajnie ()
  • Odpowiedz
@muskel: Ja bym chyba zaszyfrowałbym a klucz trzymał w kodzie, słabe zabezpieczenie ale chyba mocniejsze nie potrzebne, najlepiej hash trzymać w pliku ale tu musisz hasło na serwer wysłać więc odpada.
  • Odpowiedz