Aktywne Wpisy
Adece +27
#korposwiat #pracbaza #pracait
Mam dzisiaj rozmowe o pracę po angielsku. Obsrany jestem.
Jakieś tipy? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mam dzisiaj rozmowe o pracę po angielsku. Obsrany jestem.
Jakieś tipy? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Van-der-Ledre +127
Z tym Wołyniem to ciekawa sprawa. Nikt już nie chce pamiętać, czym był on spowodowany. A jego podwalinami było ciemiężenie Ukraińców przez Polską szlachtę przez wiele lat. Nastroje się psuły, psuły, aż wybuchły w kulminacji jako zbrodnia wołyńska. Co oczywiście było straszne i nigdy nie powinno się stać. Było to ludobójstwo i należy je jak najbardziej potępiać, podobnie jak i Banderę itd. Jednak to już było, minęło wiele wiele lat. Tamte pokolenia poumierały, dziś są nowe. Warto przypomnieć, że prawdziwym bandytyzmem wykazuje się kacapia, która niszczy polskie cmentarze, zaprzecza zbrodni katyńskiej, czy sam fjutin który na Polskę zwala odpowiedzialność za 2wś. Zachowanie Niemców też pozostawia wiele do życzenia, to oni rozpowszechnili pojęcie "polskie obozy zagłady", śmieją się z żądań o reparacje wojenne itd.
Rok do roku jest ten Wołyń wałkowany, tak trzeba uczcić pamięć ofiar, przypomnieć Ukrainie, że zrobili źle. Warto też powiedzieć, że sami Ukraińcy często nie wiedzą, że dla nas ich bohater narodowy bandera był zbrodniarzem. Dlatego trzeba edukować i uświadamiać. W zeszłym roku Andrzej Duda i Wołodymir Załęcki wspólnie uczcili pamięć ofiar zbrodni wołyńskiej. Prezydent Ukrainy nadał też wtedy Polakom specjalny status na terenie Ukrainy. A po skandalicznych słowach ambasadora w Niemczech, kwestionujących zbrodnię, odwołał go. Zresztą co roku Ukraińcy sprzątają cmentarze pomordowanych na Wołyniu.
https://www.wprost.pl/kraj/10777339/rocznica-rzezi-wolynskiej-nieoficjalnie-wazne-inicjatywy-zelenskiego-w-planach.html
Ukraina
Rok do roku jest ten Wołyń wałkowany, tak trzeba uczcić pamięć ofiar, przypomnieć Ukrainie, że zrobili źle. Warto też powiedzieć, że sami Ukraińcy często nie wiedzą, że dla nas ich bohater narodowy bandera był zbrodniarzem. Dlatego trzeba edukować i uświadamiać. W zeszłym roku Andrzej Duda i Wołodymir Załęcki wspólnie uczcili pamięć ofiar zbrodni wołyńskiej. Prezydent Ukrainy nadał też wtedy Polakom specjalny status na terenie Ukrainy. A po skandalicznych słowach ambasadora w Niemczech, kwestionujących zbrodnię, odwołał go. Zresztą co roku Ukraińcy sprzątają cmentarze pomordowanych na Wołyniu.
https://www.wprost.pl/kraj/10777339/rocznica-rzezi-wolynskiej-nieoficjalnie-wazne-inicjatywy-zelenskiego-w-planach.html
Ukraina
Fajnie że zakładają i może dzięki temu czują się lepiej i inni widząc ich też czują się lepiej/bezpieczniej, ale...
Często noszą te same rękawiczki bardzo długo, przechodzą w nich od domu do samochodu, z samochodu do sklepu i ze sklepu do innego sklepu, a później jeszcze jarają w nich fajki i wracają samochodu gdzie wszystko wcierają w kierownice i jadą do domu... dopiero w domu chyba zdejmują :/ Maseczki też albo noszą cały czas, nawet w swoim prywatnym aucie, albo nos im i tak wystaje... o sterylizacji maseczek to nawet nie słyszeli. Nie wiem jak uświadomić im zasady i procedury używania bo naprawdę robią to źle. O rzucaniu rękawiczek na ziemię tam gdzie stoją już nie wspomnę. Ktoś może ma jakiś pomysł? Bo naprawdę nie jest dobrze i wydaje mi się że tylko marnują rękawiczki i maseczki rozsiewając wokół złudne poczucie bezpieczeństwa. #koronawirus #polska #covid19 #medycyna
@Kofas: nie można sprzedać czegoś czego się nie ma
@krulwypoku_IgB6: bardzo prosto i dosadnie wytłumaczone o co chodzi. w zasadzie to jedno zdanie zastępuje wszystkie zasady i procedury obchodzenia się z maseczkami i rękawiczkami
@Adam_Malysz: ja pierwsze co robię po wejściu do auta to dezynfekuję te rękawiczki izopropanolem zanim czegokolwiek dotknę w środku.
dodatkowo jako skrajny paranoik na swoje nitrylowe rękawiczki przed wejściem do sklepu zakładam te foliowe na swoje, po wyjściu ze sklepu te foliowe wyrzucam
@Adam_Malysz: gdybym opisał moją "procedurę" po przyjściu do domu to zmieniłbyś zdanie ( ͡° ͜ʖ ͡°) myślę, że spokojnie ocieram się już o granicę szaleństwa dekontaminacyjnego( ͡° ͜ʖ ͡°)