Wpis z mikrobloga

w artykule jest napisane :

W najbliższych dniach niemieckie ministerstwo spraw zagranicznych wyda stosowne rozporządzenie, w którym podane zostaną wszystkie szczegóły dot. obowiązku odbycia kwarantanny po przyjeździe do Niemiec.

wiec trzeba czekac na szczegoly,tez jestem ciekaw jak to ma wygladac. Mialem jechac do pl za miesiac ale jak tu i tu ma mnie czekac kwarantanna to wole zostac w de
  • Odpowiedz
@slimek16 najlepsze jest to, że w środę kończę kwarantanne w PL i chcę wrócić w piątek rano do Niemiec eh

Teraz nie wiem czy kupować bilety na czwartek czy piątek? Ryzykować?
  • Odpowiedz
@slimek16 Niemcy, obywatele UE lub osoby, które mieszkają w Niemczech od wielu lat i które powracają do Republiki Federalnej po kilkudniowym pobycie za granicą, powinny w przyszłości zostać poddane kwarantannie na dwa tygodnie. Tak zwany gabinet kryzysowy Korony zalecił w poniedziałek państwa federalne, jak powiedział rzecznik Ministerstwa Spraw Wewnętrznych. Kontrola leży w gestii krajów związkowych. Wymóg dotyczy wszystkich zgłoszeń - samochodem, pociągiem, łodzią lub samolotem.

Zgodnie z tą decyzją nie
  • Odpowiedz
@samerowski: To masz pecha,ale bez paniki. Ja tam poki co czekam na jakies inne wiesci co do tej kwarantanny moze jutro bedzie cos wiecej wiadomo np w jaki sposob beda sprawdzac czy ktos odbywa kwarantanne, tez policja bedzie przyjezdzac i kontrolowac jak w pl? Mi ten wirus tak wplynal na zycie i wprowadzil tyle zmian ze staje mi sie to wszystko obojetne, urlop mi przepadl,swieta z daleka od rodziny,kumpel odwolal
  • Odpowiedz