Wpis z mikrobloga

siema xD nigdy nie mialem problemow z wlosami, zawsze fryzjerzy narzekają że są mega gęste i grube a tu zonk xd zauwazylem takie cos niedawno na czubku głowy, nie powiem lekko sie denerwuje.. 21 lat za miesiąc, czy to nie za wczesnie? dodam ze tryb zycia zdrowy stad moje zdziwienie.. poleca ktos co zrobic?
#lysienie
GGul - siema xD nigdy nie mialem problemow z wlosami, zawsze fryzjerzy narzekają że s...

źródło: comment_15861789371XcJb0YT4zl0md2Ql8tWzV.jpg

Pobierz
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GGul z tego zdjęcia mało można wywnioskować. Zetnij włosy na 2-3cm i będzie idealnie widać co sie dzieje.
Zdrowy tryb życia nic Ci nie da. Znam ludzi którzy prowadzą bardzo NIE zdrowy tryb życia a włosy jak sierść u kota.
Wiek także nie ma znaczenia. To atakuje wraz z okresem dojrzewania. U niektórych wolniej u niektórych szybciej kwestia genetyki. Proces ten potrafi trwać długie lata. Mieszek za każdym razem rodzi słabszego i słabszego włosa. To, że ojciec ma włosy zdrowe to nie ma znaczenia. Gen może być przeniesiony nawet z dziadka matki i to nie zawsze sie uaktywni. Loteria.
Czy da sie zatrzymać? Jak masz fart to finasteryd zatrzyma na długie lata, ale musisz sie liczyć z pewnymi rzeczami o których poczytasz na necie. Żadne inne wcierki nie działają także daj sobie na wejściu z tym siana.
Androgenówka zaczyna sie z przodu lub z tyłu. Najpierw włosy są cieńsze i tracą barwe, a później sie domyślasz.
  • Odpowiedz
@GGul: stosuje Loxon od ponad roku ten Zoxin to dopiero 2 miechy temu się dowiedziałem, miałem mnicha na czubku głowy a teraz mi zarosły włosami, widać lekkie prześwit ale mały, jest duuuużo lepiej, możesz też brać cynk jako uzupełnienie tego combosa
  • Odpowiedz
@GGul Czysta genetyka. Zawsze miałem bujne włosy a moj stary jest łysy jak kolano. Teraz mi progresję prawe zakole. Lewa strona jeszcze się trzyma, już wolałbym żeby ona szły równomiernie xD. W dodatku w wieku 21 lat pojawiają mi się siwe wlosy. Może to stres i temo wody w jakiej się kompiesz
  • Odpowiedz