Aktywne Wpisy

Derasot +1321
Zapytałem agentkę nieruchomości o to czy mieszkanie jest w ekspozycji południowej, a ta odparła "nie mam ze sobą kompasu". Czaicie? XDDDDD Baba bierze hajs od właściciela i potencjalnego najemcy o dość istotną cechę mieszkania, a ta nawet tego nie wiedziała. Ona dosłownie chciała wziąć hajs za otwarcie drzwi. Beka z klientów takich agencików
#patodeweloperka #nieruchomosci to nie #heheszki
#patodeweloperka #nieruchomosci to nie #heheszki

Mia900 +275

Motyw jest taki że sterowniki do moduły bluetooth zarówno te od Microsoft, bezpośrednio od producenta układu (Realteka) jak i z pakietu SDI nie rozwiązują problemu.
O co mnie chodzi?
Mogę sparować telefon i mogę przesyłać pliki. Spoko. Jednak nie mogę zestawić połączenia jako zestaw słuchawkowy z notebookiem ( żeby notebook służył za zestaw ).
Cholernie mi to utrudnia gadanie (jeden przewodowy zestaw słuchawkowy którym chcę ogarnąć konferencje z kompa + rozmowy telefoniczne).
Co gorsza drań nie chce sparować ze słuchawką bluetooth (i ta mogłaby ułatwić robotę ze względu na multipoint, choć jest badziewna).
Próbowałem też dwa inne adaptery BT niż w notebooku i efekt jest bez zmian(tak wyłączałem ten wbudowany w notebooku).
SFC nic nie odkryło (bo nic nie mogło się spaprać). Natomiast samego sposobu na naprawę/reinstall stosu bluetooth póki co nie znalazłem.
Obejście typu podłączyć telefon kablem nie wchodzi w grę, gdyż nie mam interfejsu z wejściem liniowym (póki co tylko złącze zestawu słuchawkowego) i liczę że się bez tego obejdzie.
Wołam tagi #windows #windows10 #komputery #nieprogramowanie
Ogunie bluetooth w Win10 ssie totalnie paukę.
Bo mnie nie działa mimo tego że też zaciągam aktualizacje.
Nawet mikroszytowy pomocnik nie jest w stanie ogarnąć, bo nie domyśli się że mi brakuje obsługi HFP (już mnie A2DP nie obchodzi).
W opcjach BT w smartfonie widzi tylko klasę HFP i nie może zestawić połączenia tak jakby notebook odrzucał. Przy parowaniu nawet nie identyfikuje klasy A2DP.
@Oo-oO: Tak jak przypuszczałem. Na ubu z patyka działa bez marudzenia.
W moim przypadku musi być zrąbany stos bluetooth że eksponuje profil HFP, ale nie pozwala zestawić połączenia ヽ( ͠°෴
#!$%@?. Nie warto było. (-‸ლ)
Nawet czysta i połatana instalka nie chce działać jak należy (╯°□°)╯︵ ┻━┻