Wpis z mikrobloga

Hej takie pytanie mnie naszlo i refleksja po pol roku pracy i mieszkania w #szwajcaria ogolnie mi sie podoba bardzo glownie ze wzgledow finansowych :D i myslalem, ze zycie bedzie drozsze ale w miare, oczywisci w-----a mnie strasznie obowiazkowe ubezpieczenie, jak widze ze mi wzieli 320 fr w tym miesiacu, to mam ochote wziac taboret i r------c wszystkie okna w mieszkaniu. W moim kantonie VAUD jest za to straszna pogoda :/ od pol roku ciagle pada... ale to nie tak jak w Polsce tylko tu leje dzien noc dzien noc, dniami tygodniami miesiacami... Idzie ochujec :P i jeszcze sami szwajcarzy, ogolnie sa spoko, ja mam porownanie z francuzami to napewno szwajcrzy sa nauczeni pracy :) i to na plus, ale nie wiem czy wy tez to potwierdzicie ale to jest szok jacy oni sa wscibsy :/ non stop sie ciagle o cos pytaja o moje zycie osobiste :/ gdzie mieszkam za ile wynajmuje gdzie po zakupy chodze, itd itp... jesli ktos dotrwal to tego momentu to piatka :D i chcialbym zobaczyc co wy myslicie o tym kraju :P narazie jestem wymeczony psychicznie i pogoda i ich pytaniami i tym calym wirusem :P pozdroooo
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wi1qqqq: byku w Polsce ubezpieczenie kosztuje więcej, tobie 320 fr ściąga na miesiąc i beczysz, ja w PL jestem 'cwaniak' bo na działalności płacę 'tylko' 1400 za sam zus, pozdro i nie masz na co narzekać tam, ja tylko czekam aż to chujstwo się skończy i następny trip planowałem właśnie w okolicach, myślę Berno jebnąć i Genewę i wszystko co się uda dookola heh
  • Odpowiedz