Wpis z mikrobloga

#polityka #pis
#koronawirus

Eh za każdym razem gdy wracam do domu czuje misje aby nawrócić moich rodzic i pokazać im czemu PiS jest zły i jak doprowadza kraj do ruiny. Za każdym razem odbijam się od ściany.... Najlepsze rodziców argumenty są takie:

1. Inni w cale nie byli lepsi i jakby inni rządzili to by było jeszcze gorzej.
2. A co mi z przyszłości ? Co mi z tego żeby Polska miała przyszłość jak ja chcę żeby teraz mi było lżej i lepiej dlatego propsy za 500+
3. Bo oni majo tyle pieniędzy na wszystko bo z tego VATu który udało im się zebrać (a nie że z naszych kieszeni)
4. A nawet jak wpadniemy w kryzys i będzie coraz gorzej to przecież nie ich wina bo to są lata zaniedbań poprzednich rządów
5. Chyba najlepszy: bo ja to nie wierzę można być takim złym i chcieć tak źle dla Polski. Przecież w telewizji mówio....
  • 4
@mrKuaku: nie da się. Żeby obalić większość z tych idiotycznych argumentów musiałbyś poświęcić mnóstwo czasu na zebranie źródeł, danych, wyliczeń a oni i tak by to olali i stwierdzili, że jesteś jakimś oszołomem i "CO TY MIE TU SYNEK JAKIEŚ TABLEKI EXELKI POKAZUJESZ KTO BY TO MIAŁ GŁOWE DO TEGO TVN CI MOZG WYPRAŁO HEHE"

Olej i zajmij się sobą. Zaakceptuj fakt, że głupota zawsze miała nadprezentacją a z populizmem na
@mrKuaku: Zamień im TVP na TVN i poczekaj pół roku. Do takich ludzi nie docierają już argumenty, do nich trafia tylko powtarzanie.
Ew. spróbuj wariantu agresywnego - codziennie pytaj ich, skąd w nich tyle nienawiści (do ciebie), że fundują ci taką przyszłość, popierając tą antyludzką partię.