Wpis z mikrobloga

@MMARS: no ten pierwszy był taki właśnie "mokry". Ten drugi trzymałem 5 min dłużej w piekarniku i dopiero rano będę kroił. I tak jestem zadowolony, że jakoś to nawet wygląda, a i smakował dobrze ()
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Zon1u: ile zakwas robiłeś? Przymierzam się do własnego chleba, ale nie wiem, czy sama zakwas robić czy szukać dojrzałego np. w piekarniach czy po znajomych.

Chlebek ładny. Pokaż potem przekrój :)
  • Odpowiedz
@czar_Pekla: 5 dni, a teraz będzie miał już 10. Korzystałem z tego przepisu. Też się zastanawiałem nad tym żeby załatwić zakwas od kogoś, ale uznałem, że będę miał więcej satysfakcji jak sam zrobię :)
  • Odpowiedz
@Zon1u:
1. bądź dumny ze swojego chleba. Nie porównuj się z innymi i nie umniejszaj mu
2. Czasem wyjdzie, czasem nie. Nie przejmuj się tym, zastanów się jaka mogła być przyczyna. To nie musi być Twój błąd
3. Wołaj wszystkich do #bojowkapiekarska ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tptak: no i takie słowa warto wziąć do głowy. Kupiłem 2 dodatkowe formy więc będę "piókł" więcej, bo popyt jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz