Wpis z mikrobloga

Jest sprawa, Elektromirki. Mam router połączony z komputerem stacjonarnym po kablu i smart tv LG. Chodzi o to, że mogę na Honorze 8x włączyć funkcję projekcji i ekran telefonu się elegancko strumieniuje, więc z tego co wyczytałem, telewizor wspiera technologię Miracast i prawie wszystko jest fajnie. Teraz bym chciał, żeby dało się tak samo zrobić z komputera. Wchodzę w opcje "Połącz" (Win 10) i mimo, że telewizor jest połączony z tą samą domową siecią wi-fi, ale jest komunikat "Twój komputer lub urządzenie przenośne nie obsługuje technologii Miracast, więc nie może wyświetlać bezprzewodowo". Dobrze kombinuję, że problem leży w tym, że karta sieciowa, nie ma wbudowanej funkcji wi-fi i wystarczy dokupić adapter wi-fi usb do komputera i będzie to chyżyć? Tylko się mnie nie pytajcie jaka to karta sieciowa siedzi w komputerze bo ktoś go składał i nie mam pudełek. Chyba, że da się model wyczytać z menedżera urządzeń, czy coś.
#elektronika #siecikomputerowe #it #komputery #pytaniedoeksperta
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@przepraszamczytenloginjestwolny:
Powiem tak, to co widzę w menedżerze urządzeń:
NVIDIA GeForce GTX 1050
AMD ryzen 5 1600 six-core 3.6 GHz
Typ systemu Windows 10 64 bitowy
A ty może mi powiesz czy to wystarczy, a jeżeli tak, to z łaski swojej podrzuć linka do allegro, jaki konkretnie dyngs mam kupić. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz