Aktywne Wpisy
Essapierds2007 +51
Ostatnio chodzę na siłownię o 10:00, robię dwugodzinny trening i powiem Wam, że to najlepsza pora na ćwiczenia. Nie wiem dlaczego ludzie się katują chodzeniem wieczorami czy o świcie. O 10:00 praktycznie nie ma ludzi, polecam wszystkim tę godzinę. Nie będziecie żałowali, podziękujecie później. Akurat 2h po śniadaniu i 2h przed obiadem. #mikrokoksy
thorgoth +217
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
To szybko streszczę bo sen to by mi się przydał.
Siedzę na tej kwarantannie, wspominam wykłady i wypowiedź jednego belfra inżyniera.
Belfer stwierdził, że studenci mojego kierunku dzielą się na trzy typy:
-student inżynier git ziomek
-student artysta no nie najlepiej ale ujdzie
-i najgorszy z możliwych student filozof
No i tak siedzę tutaj sam w tym pokoju i myślę, czy to źle, że człowiek myśli. Przecież musi się trafić taki Einstein czy Tesla, który nie tylko coś ulepszy lub skopiuje ale też wymyśli coś zupełnie nowego. Ludziom brakuje takiego polotu,ideii pomysłów. ile to kebabów w tej Polsce? I żeby nie było lubię sobie kebsika w sobotni wieczór zjeść, wręcz z rozmażeniem wracam do tych sobotnich wypadów na miasto. Ale też poszedłbym do jakiejś knajpy z klimatem napił bym się w drenianym kuflu piwa z beczki i zagryzłbym pierogami z boczkiem.
PS. Jak znacie jakieś fajne książki co mógłbym chamsko ściągnąć z neta na pdfie to z góry dzięki za podesłanie. Do tej filozofii coś mnie ciągnie więc najlepiej jakieś o filozofii xvii/xviii/xix
Miłej nocki i uśmiechniętych buźek jutro
#przemyslenia #dyskusja