Wpis z mikrobloga

Mogę okazać się bucem ale śmieszy mnie fakt,że restauracje płaczą,że bankrutują to rozdawajcie więcej jedzenia za darmo lekarza i sanitariuszom bo oni biedni są i nie potrafią zamówić jedzenia. Ta akcja jest miła ale niestety sami sobie gwoździe wbijają a później proszą o pomoc rząd. #koronawirus
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Usunelem_Konto: Pomyslmy. Restauracje maja nadmiar produktow z ktorymi nie maja co zrobic. Co moga?

a) Wywalic to na smietnik
b) Zrobic zarcie dla ludzi ktorzy pracuja po 12h wzwyz i nie maja czasu/sily/nie powinni robic zakupow a potem jeszcze trzeba zrobic to zarcie, posprzatac dom itd.

Badz czlowiekiem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Madbest wiesz siły to może nie mają ale telefon to utrzymać mogą jak i zamówić. Nie wiem dla mnie jest to słabe bo to nie Hiszpania ani Włochy nie mamy tak jak oni tak trudnej sytuacji gdzie lekarze płaczą i faktycznie siły nie maja. Większość hospitalizowanych są w dobrym stanie .
  • Odpowiedz
  • 2
@Madbest co do nadwyżki jedzenia jest to nie możliwe. Zamówienia takich rzeczy są robione z dnia na dzień. Nie znam żadnego restauratora który robi zapasy na tydzień. W cateringu gdzie pracowałem nie wyrzucaliśmy nic praktycznie. Wszystko zamawiane z dnia na dzień.
  • Odpowiedz