Aktywne Wpisy
StatekKosmicznyZiemniaki +1191
Drogie mirki, 25 lat temu, jak byłem w podstawówce, to kochałem się w takiej Paulinie. Jej rodzice w trzeciej klasie się przeprowadzili, zanim wyjechali opowiedziałem jej o moich uczuciach, że będę za nią tęsknił. Dała mi w prezencie wielokolorową kredkę. Dalej ją mam. Czasami sobie myślę co u niej. Dajcie plusa wielokolorowej kredce.
OlaKordasOfficial +183
Ciekawe
Robię testów po to żeby trackować paterny i drogi zarażeń? Jestem za.
Ale zalecenie WHO aby testować wszystkich i wszędzie jest IDIOTYCZNE, bo co jest efektem takiego badania? Sztuczne zaniżanie śmiertelności, ot co.
Tutaj jeżeli dobrze zróżnicują grupę, to dostaniemy pierwszy raz wyniki realnego poziomu zarażenia\smiertelnosci
Pisałem o tym z 10 razy - oni po prostu już to znają i od lat są procedury na takie sytuacje, tak samo obywatele przygotowani, szpitale mają specjalne przyciski na zewnątrz do wzywania personelu gdy się przybywa z podejrzeniem - nie zarażają w środku a personel
@rachuneksumienia: Wytłumacz mi jak niby miałoby to działać? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rachuneksumienia: co
Komentarz usunięty przez autora
Zalecenia who mają sens, jeśli robisz testy poprawnie to jesteś w stanie wyłapać i poddać kwarantannie osoby które nie mają symptomów a roznoszą wirusa, nigdy nie zalecali żeby testować wszystkich, tylko tych którzy mogli mieć ekspozycję.
@Koronanona: Taka próbka jest zupełnie wystarczająca, żeby oszacować wyniki wyborów kilkudziesięciomilionowego kraju z dokładnością 90%. Tylko nie wiem, jak wytypować te 1000 osób, żeby była jak najbardziej reprezentatywna.
@rachuneksumienia: Halo? Prezydent Korei? Przestańcie robić testy! Jakiś wykopek powiedział że to nie ma sensu!