Aktywne Wpisy
Piospi +374
Jak ja mam dosyć tych sk*******w w tych głośnych samochodach, które co chwila w okolicy ryczą tymi swoimi wydechami. Nie da się siedzieć przy otwartym oknie.
Jestem petrolheadem i lubię dźwięk silników samochodów, ale mam nadzieję, że w przyszłości będą radary mierzące głośność samochodów bananowych oskarków i będą się sypały solidne mandaty. Swoją drogą trzymam kciuki, żeby UE coś z tym zrobiła nakazując producentom samochodów i motorów montaż cichych wydechów.
#warszawa
Jestem petrolheadem i lubię dźwięk silników samochodów, ale mam nadzieję, że w przyszłości będą radary mierzące głośność samochodów bananowych oskarków i będą się sypały solidne mandaty. Swoją drogą trzymam kciuki, żeby UE coś z tym zrobiła nakazując producentom samochodów i motorów montaż cichych wydechów.
#warszawa
Kantar +929
Ten tekst “to nie nasza wojna” jest tak głupi.
Tak, technicznie nie my walczymy, ale ze wszystkich wydarzeń z ostatnich dekad to wynik tej wojny będzie miał największy wpływ na przyszłość Polski.
#!$%@? to tak jakby fala powodziowa z innego kraju zmierzała do Polski i zamiast pomóc sąsiadom ja u siebie zatrzymać to debile krzyczeliby “to nie nasza powódź” xD
Jeśli rosjanie wygrają i staną pod granicami od strony Ukrainy i to jeszcze z milionami Ukraińców pod swoją kontrolą to mamy #!$%@? i to bez bezpośredniego ataku.
Tak, technicznie nie my walczymy, ale ze wszystkich wydarzeń z ostatnich dekad to wynik tej wojny będzie miał największy wpływ na przyszłość Polski.
#!$%@? to tak jakby fala powodziowa z innego kraju zmierzała do Polski i zamiast pomóc sąsiadom ja u siebie zatrzymać to debile krzyczeliby “to nie nasza powódź” xD
Jeśli rosjanie wygrają i staną pod granicami od strony Ukrainy i to jeszcze z milionami Ukraińców pod swoją kontrolą to mamy #!$%@? i to bez bezpośredniego ataku.
#polskaczechykoronawirus
założenia:
- okres inkubacji Koronawirusa wynosi przeciętnie 5 dni, a więc po 5 dniach od wprowadzenia ograniczeń powinny być widoczne pierwsze efekty tych ograniczeń
-dlatego na wykresach są dodatkowe czerwone linie:
Polska - 19 i 24 marca (5 i 10 dzień separacji społecznej)
Czechy - 24 i 29 marca (5 i 10 dzień noszenia masek i separacji)
- wykresy identycznie skalowane
Dane dla Czech pobierane ze strony:
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19
Stany: Polska 749 (634 >> 749, +115), Czechy 1236 (1120 >> 1236, +116)
//
#polska #czechy #koronawirus #covid19 #covid19stats #2019ncov #medycyna #zdrowie #matematyka
//
@Gacek_89: 4x, dziś sprawdzałem. Tzn testów zrobiliśmy tyle samo: po 17,5 tyś tylko Czechów jest 4x mniej.
@krzywy_odcinek: jestem przeciwnikiem nakazu noszenia masek (bo badania odradzają ich noszenie ) ale z tych danych nic
@Kezcliw: to ciekawe... więc po co są maseczki? Myślałem, że wirusy żyją dzięki ślinie i to wszelkie płyny ustrojowe są pożywką. Zapomniałeś też o świecie bakterii. Maseczka owszem, ale bez przesady w drugą stronę.
@Kezcliw: brednie? To maski dla osób zdrowych. Stosować może każdy. Nie chronią bezpośrednio innych, tylko użytkownika.