Wpis z mikrobloga

• 4
Dżizas kurrrwa ja pierrrdolę!!!

Przerabiam kod faceta, który chyba wbija gwoździe specjalnym młotkiem i robi to tak:

Łapie młotek

Robi zamach aż za plecy i do góry

Puszcza młotek

Młotek leci, wirując i TRAFIA W GWÓŹDŹ

Łapie młotek, nim ten spadnie na ziemię

Czynność powtarza do skutku

Używa przy tym własnej konstrukcji młotka z żyroskopem.

No, tak mi właśnie wychodzi, jak patrzę na ten kod.

#fachowcy #gorzkiezale #nmsp #dkjp
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@ihwar: Oraz, większość tych narzekających programistów MA RACJĘ. Gdyby ludzie tak budowali domy, jak piszą programy, to jeden dzięcioł zniszczyłby całą cywilizację...
  • Odpowiedz
@ihwar: Ale c'mon, zamiast policzyć coś w accessie i wywołać uniwersalny cmd z parametrami, przekazuje gołe dane do specjalnego cmd przez plik tekstowy i ten specjalny cmd wykonuje za pomocą skomplikowanych operacji na napisach coś, co access by po prostu policzył. Ba, ten specjalny cmd SAM SOBIE przekazuje pojedyncze wartości PRZEZ PLIK TEKSTOWY, zamiast po prostu trzymać zmienną. I starannie ten plik tekstowy kasuje, po zaczytaniu danej do innej zmiennej.
  • Odpowiedz
@ihwar: Na razie ogarniam, więc przerabiam. Jak jutro p--------e z tego powodu coś na produkcji, mam godzinę na wyłapanie błedu.

Uj, mam jeszcze dwie puszki Rage'a może dozyje do rana.
  • Odpowiedz
@ihwar: Ko-chaaaa-ny, jakby tę aplikację dobrze scisnąć, to 10-20% kodu by zostało.

A właściwie z tego, co jest, nic by nie zostało, tylko jakby dobrze napisać, to byłoby tego kodu 10-20% tego, co jest teraz, tan na objętość.
  • Odpowiedz