Wpis z mikrobloga

To się nie skończy, gospodarki paru państw pierdzielną. Rosja żyjąca z ropy i gazu będzie musiała szukać radykalnych rozwiązań. Aneksja Białorusi, Kazachstanu, może nawet mocniej.. Piłka nożna (cały sport zresztą) już nie będzie taka sama, obostrzenia, restrykcje, mniejsze kontrakty z tv. Jeśli gdzieś w trudno dostępnym regionie zacznie brakować żywności, zaczną się zamieszki. Tu nawet nie chodzi o zarażenia itp, ale o to, że wszystko może pójść w p---u i wystarczy, że wirus będzie trwał jeszcze ze dwa miesiące..
Dokładnie za rok będę wołał plusujących do tego komenta. O ile będzie internet jeszcze..
#koronawirus #2019ncov
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Bordomir: @G4SHI: poprzez uderzenie w nacjonalistyczne tony. W takim przedsięwzięciu chodzi o uspokojenie ludności, wywołanie takiego samego efektu, jak po aneksji Krymu. Aczkolwiek Kazachstan? IMO nierealne. Zwłaszcza, że Chińczycy tam prowadzą interesy i im to nie za bardzo na rękę.
  • Odpowiedz
@snierzyn: to Ty sobie lepiej poczytaj o frackingu(shale oil) w usa i ile to kosztuje. W skrócie w usa koszt baryłki wynosi 73$. Już producenci dostają bail out'a ponieważ nie mogą sie utrzymać, a tydzień po spadku ceny ropy już byli u dywaniku u prezydenta z płaczem że zaraz zbankrutują.
  • Odpowiedz
Aneksja Białorusi, Kazachstanu, może nawet mocniej.

@snierzyn: bez przesady z tymi urojeniami.

że wirus będzie trwał jeszcze ze dwa miesiące..

@snierzyn: zasmucę cię min 7-8 albo jak dobrze pójdzie do następnej wiosny. Było słuchać Billa Gatesa jak mówił że musimy się przygotować na wypadek epidemii/pandemii.
  • Odpowiedz
  • 2
@snierzyn 3 lata oszczędzałem na mieszkanie i odbieram za tydzień, planowałem też kupić auto z salonu w tym roku i jechać na miesiąc na wakacje - zacząć wreszcie odcinać kupony od życia i taki ch##j. Jedyne co mnie pociesza to to że jestem w bardzo dobrej sytuacji w porównaniu z innymi.
  • Odpowiedz
@Dutch:

Nie zawołasz, bo będzie Ci wstyd.

Gdybyś poświęcił chociaż parę chwil, żeby prześledzić moją sylwetkę i historię na wykopie, wstyd byłoby Ci tak napisać. Tak to już jest, że ludzie oceniają innych najczęściej po jednym wpisie.
  • Odpowiedz
serio wierzysz ze ten wirus bedzie mial taki wplyw ze za rok bedziesz go jakos namacalnie odczuwal? xD

@In_thrust_we_trust: Skutki krachu ekonomicznego, jaki nadciąga będziemy odczuwać przez kolejne 10 lat. Uderzy w nas nie tylko wieloletnie spowolnienie, ale i hiperinflacja. Rządy się zadłużą a my to na pewno skończymy jak Grecja. Możesz mnie zawołać za rok i zobaczysz, że miałem rację. Poziom życia spadnie bardzo mocno. Już w tej chwili
  • Odpowiedz
@hetman-kozacki: nie żeby coś, ale Twoje sądy są bardzo stsanowcze i negatywne, a jednocześnie jesteś bardzo pewny siebie wygłaszając je. Nie będę pytał o Twoje wyliczenia, skąd wziąłeś te 10 lat itp itd, wygląda mi to na "bro science", ale ok, zobaczymy za rok.
Jest jakaś opcja żeby jakoś zachować dany komentarz? :)
  • Odpowiedz
@snierzyn: żywności, a w szczególności zbóż, nie braknie od przestojów spowodowanych epidemią, tylko od suszy.
Jeszcze kilka lat takich braków w opadach i nie o żywność będzie n-----------a, a o wodę pitną ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Rosja żyjąca z ropy i gazu będzie musiała szukać radykalnych rozwiązań. Aneksja Białorusi, Kazachstanu, może nawet mocniej..

@snierzyn: Rozwiązań czego? Co im da taka operacja w czasach pandemii i braków w kasie państwa?
  • Odpowiedz