Powuyo Powuyo 21.03.2020, 13:42:47 via Wykop Mobilny (Android) 58 + Żeby nie popaść w rutynę, dziś pizza na obiad a nie na kolację. #pizza #koda #gotujzwykopem źródło: comment_1584798165SNQSC3PM0aGuf5XFOHVXim.jpg Pobierz
Ginn_Space_Invader Ginn_Space_Invader 21.03.2020, 14:06:26 via Zakop 0 + @Powuyo: daj Pan przepis na ciasto co tak ładnie rośnie (。◕‿‿◕。)
Powuyo Powuyo 21.03.2020, 14:36:34 via Wykop Mobilny (Android) 2 + @hpiotrekh: no ogólnie przypali jak dasz kamień pod samą grzałka i dopilnujesz żeby grzałka działała w momencie włożenia pizzy. Ja nie piekłem jednak w zwykłym piekarniku tylko w piecu gazowym do pizzy. @Filipmamnaimie: piec ooni koda@Ginn_Space_Invader: 1 kg mąki, 600 ml wody, 40 g soli, 0.5 g drożdży. (Wszystko musi być mega zimne) Robisz ciasto, zostawiasz na 12 godzin w temperaturze otoczenia. kulkujesz ciasto, znów zostawiasz na 12Pokaż całość
Allek Allek 21.03.2020, 17:14:11 via Wykop Mobilny (Android) 0 + @Powuyo: klub miłośników pizzy Mireczku ile ten piecyk kosztuje??
Powuyo Powuyo 21.03.2020, 17:44:54 via Wykop Mobilny (Android) 1 + @Allek: no tak, jestem w takiej grupie na FB. Ja tak z 1300 chyba płaciłem.
Powuyo Powuyo 21.03.2020, 17:59:29 via Wykop Mobilny (Android) 1 + @Catttana: a kupiłem w sklepie, w którym jest tez piekarnia xd 500g za 2.2 zł xd
Powuyo Powuyo 21.03.2020, 19:08:25 via Wykop Mobilny (Android) 0 + @Filareta: z mąki i wody xd pieczona w piecu jak coś. @Ejaculator: wiadomo xd jeszcze srriracha na to idzie przeważnie
Allek Allek 21.03.2020, 20:32:13 via Wykop Mobilny (Android) 1 + @Powuyo: ja dziś upiekłam w piekarniku źródło: comment_1584822732djHi3mniW2GH2eb3i3Sod4.jpg Pobierz
Filareta Filareta 21.03.2020, 21:29:58 0 + @Powuyo: ale w piecu na kamieniu czy na blaszce? Bo są specjalne kamienie do piekarnika, i wtedy niby ma być pizza lepsza. Ale ja różnicy nie czuję
Bonzo_Bonzalez Bonzo_Bonzalez 21.03.2020, 22:51:37 via Zakop 1 + @Powuyo: to moja z dzisiaj źródło: comment_1584831096dP66goYfPbocb2mxsR7aqE.jpg Pobierz
#pizza #koda #gotujzwykopem
W czym piekłeś?
Ja nie piekłem jednak w zwykłym piekarniku tylko w piecu gazowym do pizzy.
@Filipmamnaimie: piec ooni koda
@Ginn_Space_Invader: 1 kg mąki, 600 ml wody, 40 g soli, 0.5 g drożdży. (Wszystko musi być mega zimne)
Robisz ciasto, zostawiasz na 12 godzin w temperaturze otoczenia. kulkujesz ciasto, znów zostawiasz na 12
Ja tak z 1300 chyba płaciłem.
@Ejaculator: wiadomo xd jeszcze srriracha na to idzie przeważnie