Wpis z mikrobloga

Witam mirko o poranku. Z uwagi na #koronawirus zostałem uziemiony w domu na dłuższy czas (jestem zdrowy, ale firma w której aktualne pracuje zwolniła obroty i będę miał dużo wolnych dni). Jak sądzicie czego warto zacząć się uczyć w domu aby przez, powiedzmy pierwszy miesiąc załapać podstawy i za jakieś 9-12 miesięcy nauki szukać nowej pracy? Pracuje w typowym korpo, gdzie moje stanowisko jest ściślei związane z produktem firmy. A więc jeśli chciałbym zmienić branżę, a raczej tak sądzę, to to co aktualnie wykonuje może nie być zadowalające i wartościowe dla nowego pracodawcy. Chciałbym w następnym roku przenieść się do Warszawy i tam spróbować żyć. Co powinienem umieć jeśli chciałbym się zatrudnić w typowym korpo? Nawet nieźle ogarniam Excela chociaż żaden ze mnie magik. Często mam kontakt z klientami zagranicznymi. Myślałem o sprobowaniu w handlu (opiekun klienta na ten przykład) ale chciałbym się podszkolić w tym zakresie. Coś polecacie jakieś kursy szkolenia, coś na udemy zwróciło waszą uwagę? A może ktoś był w analogicznej sytuacji i zaczął się uczyć zupełnie czego innego (grafika, programowanie itp) i może opisać swoje wrażenia? Miłego weekendu Mirki - dzięki za odp ;]
#zostanwdomu #polakmadryprzedszkoda #kiciochpyta #pracbaza #rozwojosobisty #korpo
  • 2