Wpis z mikrobloga

Co za debile wpadli na pomysł odbywania kwarantanny w domach? Ludziom nie można ufać, wystarczyło wynająć kilka hoteli i tam ich pilnować pod kluczem zapewniając wyżywienie.

#koronawirus #2019ncov
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@uctok: ty chyba nie wiesz o czym gadasz. Wot to amatorka, inne służby mają swoje powszechne zadania, wojsko no kurde zawodowe co zmieściliby się na narodowym. Nawet w Chinach stosowali kwarantanny domowe, a nie budowali osiedla dla zarażonych
  • Odpowiedz
@uctok: "wystarczyło wynająć kilka hoteli" obecnie na kwarantannie przebywa 57tys osób myślę że kilka hoteli by nie wystarczyło i pomyśl sobie ile by taki hotel sobie liczył za jeden nocleg ...
  • Odpowiedz
@Bakardi: Czy w celu powstrzymania epidemii jakiekolwiek znaczenie ma ilość wydanych pieniędzy? Przypomnę 40 miliardów na 500 plus bez żadnych skutków.
  • Odpowiedz
@uctok: "Ponad 99 procent z 32 tysięcy skontrolowanych przez policję osób przestrzega kwarantanny - poinformował w czwartek minister zdrowia, Łukasz Szumowski." 1% nie przestrzega kwarantanny myślę że to i tak dobry wynik, powiedz mi szczerze jak byś miał odbywać kwarantanne to wolabys ja spędzać w hotelu ściśnięty jak w klatce z 200 nieznanymi ludźmi czy naprzyklad rozwalony przed tv u siebie w domu ? No bo ja bym wybrał na
  • Odpowiedz