Wpis z mikrobloga

Wykopki jest pytanie. Juz sie kiedys pytalem w temacie ale teraz inna kwestia. Jak juz pisalem kupilem se tego android boxa i jakastam liste. ale nie zialalo jak mialo. To wzialem od innego kolesia (tym razem duzo drozej i od polaka :P ale mozliwosc testu na 24h-dalej nie dziala. ALE jako ze kupowal mi to kumpel to sie dogadal ze moze puscic u siebi-i u niego wsio ok-ladnie smiga. I teraz pytanie:
eursportplayer smiga mi elegancko (nawet w hd) wiec net jest ok (speedtest pokazuje na tym android boxie 90 Mb-nie wiem czemu na lapku 300 (a powinienem miec 600). Czy moze byc tak ze te programy kazdy leci innym portem a moj ISP blokuje jakies porty?
Albo jaka inna przyczyna?
#iptv
  • 8
@Klinton: szczerze to nawet nie wiem czy dobry tag dalem-wczesniej pod tym zapytalem to mi odpowiedziano. Jak masz jakis pomysl (jesli to nie podpada pod iptv) to prosilbym o dotagowanie :)
@gorzki99: chodzi o trase, ja testowałem chyba z 5-6 dostawców zanim trafiłem na odpowiedniego, który mi sie nie tnie, trzeba testować i to tyle, ewentualnie jak juz chcesz miec koniecznie jakiegos dostawce to uzyj vpn i se zmien adres ip